Boka express
Skola online Skola online

Om Oss

Foto från den svarta pisten Åkes Dröm en fantastisk vinterdag.

Romme Alpin klättrade säsongen 2012-2013 till den 6:e mest besökta skidanläggningen i Sverige. Med flest backar av anläggningarna utanför fjällvärlden och ett toppmodernt liftsystem har Romme Alpin utvecklats till ett bra resmål inte bara för dagsresor utan även för vistelser med några nätters övernattning. Anläggningen består idag av 30 nedfarter och 12 liftar varav fyra är 6-stols Expressliftar.

En unik sak med Romme Alpin är att det erbjuds skidåkning som i fjällen men på ett nära avstånd. Därmed blir resdagen en skiddag. Skidgästen kan åka hemifrån på morgonen, åka skidor en hel dag och vara hemma igen till kvällen. Bekvämt, tidsbesparande och miljövänligt.

Romme Alpin ligger 13 kilometer utanför Borlänge i Södra Dalarna. Avståndet till de större städerna i mellansverige är Stockholm 22 mil, Uppsala 16 mil, Västerås 13 mil, Enköping 15 mil, Örebro 16 mil och Norrköping 26 mil.

Romme Alpin är en privatägd skidanläggning där alla delar såsom liftar, restaurangar, Ski Lodge, uthyrning och skidskola drivs i samma regi. Oavsett var du som gäst befinner dig i anläggningen gäller Romme Alpins höga mål för service och gästbemötande.

Romme Alpins strategi sedan starten 1987 har varit att erbjuda skidåkning som skiljer sig från övriga svenska anläggningar, erbjuda en bättre service än andra skidanläggningar och att lägga mycket resurser på att du som gäst är nöjd med din vistelse. Är du nöjd har vi lyckats!