Boka express
Skola online Skola online

Nu breddar vi Åkes Dröm

20 juli 2017 | Viktor

Ett av sommarens förbättringsprojekt är att bredda den populära nedfarten Åkes Dröm. Det är den övre delen ned till delningen mellan Esset och Åkes Dröms brant som nu blir mycket bredare. Bättre och tryggare skidåkning väntar ner mot Romme Syd i vinter!

Ny matsäcksstuga i Romme Dal

10 juli 2017 | Erica

Då har vi haft ännu en taklagsfest här på Romme Alpin. Kommande säsong hälsar vi er varmt välkomna till vår nya matsäcksstuga.

Trucks in Dalarna

23 maj 2017 | Erica

Den 19-20 maj hade vi besök av mässan Trucks in Dalarna. Mässan innebar stora lastbilar, trailers, bilar och mycket mer. Kul att nyttja våra stora ytor även sommartid både inom- och utomhus.

Årets Sockerkrona är nu donerad!

16 maj 2017 | Erica

Under vintern har Romme Alpin höjt priset på läsk med en sockerkrona, för att samla in pengar till forskning på fetma och typ 2-diabetes. Anläggningen dubblar nu det insamlade beloppet och skänker 240 000 kronor till Kostfonden, som kommer att stödja forskning kring kost och barnfetma. Målet är att fler barn ska leva friska och i förlängningen slippa bland annat typ 2-diabetes.

 

Den som åkt skidor i Romme Alpin under vintern har kunnat läsa på menyer och kyldiskar att skidanläggningen har börjat ta ut en sockerkrona på varje såld läsk, för att kunna stödja diabetes- och fetmaforskning.

– Vi ser det här som ett bidrag till landets hälsa. Många studier pekar på att ett högt sockerintag är negativt och bidrar till utvecklingen av vissa sjukdomar såsom typ 2-diabetes. Det leder också till onödiga kostnader för samhället, säger Viktor Funcke, försäljningschef vid Romme Alpin, som ligger utan för Borlänge.

Under säsongen har skidanläggningen slagit rekord. Gästerna har tillbringat över 300 000 skiddagar i backen och genom sockerkronan samlade Romme Alpin in 120 000 kronor till forskningen. Dessutom skjuter anläggningen till en lika stor summa från årets vinst. Totalt donerar de 240 000 kronor till Kostfonden.

– Det här betyder mycket för oss och det är ett bra initiativ. Romme Alpin har höjt priset på något som vi vet är dåligt för kroppen och infört som ett slags lokal sockerskatt för att stödja forskningen, säger Ann Fernholm, grundare av Kostfonden. 

Donationen från Romme Alpin – den största hittills i Kostfondens historia – gör att fonden nu kan satsa på nästa viktiga kunskapslucka: kost vid barnfetma.

– Valet att donera pengarna till Kostfondens forskningsprojekt känns rätt. Vi upplever att organisationen har ett starkt vetenskapligt råd och att målet med deras forskningsprojekt är att det verkligen skall leda till förändring. Seriöst och konkret helt enkelt, säger Viktor Funcke.

Under våren kommer Kostfonden hålla en utlysning där forskare får komma med förslag på projekt kring hur barnfetma kan förebyggas eller behandlas.

– Om vi förebygger barnfetma kommer vi att förebygga väldigt många olika sjukdomar. För att kunna göra det behöver vi hitta effektiva insatser. Det här är bara början, säger Ann Fernholm.

Tack för denna säsong!

02 april 2017 | Erica

Nu har vi avslutat en fantastisk säsong på här på Romme Alpin och vilken avslutningsdag vi fick!

Solsken och sköna plusgrader, musik, helikopterturer, fallskärmsuppvisning, våråkning och godisregn.

Stort TACK alla!

Vi ses inom kort igen!

En dag kvar av säsongen 2016/2017

01 april 2017 | Erica

Vilket avslut vi fick på denna säsongens näst sista dag! Strålande solsken och plus 11 grader. Vi hade en rafflande differensslalom där 70 personer deltog. Det blev två vinnare som körde två åk med bara 0.02 sek marginal. Bra jobbat!

Dagen har även bjudit på godisregn, musik av Evenemagnus och Sperling. Det har varit ansiktsmålning och pyssel med att blinga brillor!

I morgon fortsätter avslutningshelgen med pyssel, ansiktsmålning, parallelltävling, musik med Remix och Evenemagnus. Tyvärr kunde vi inte flyga idag, men helikoptern är nu i Borlänge, så vi hoppas kunna bjuda på fallskärmsuppvisning imorgon samt flygturer.

Se hur Dala Fällskärmsklubb lyfte till kvällens provhopp via vår INSTAGRAM

Avslutningsvecka på Romme Alpin!

29 mars 2017 | Erica

Nu har vi bara fyra dagar kvar av denna säsong! Passa på att njuta av bra skidåkning i våra 30 nedfarter. Nu har temperaturen vänt, från + 16 (!) grader i början av veckan till under nollan, så nedfarterna är fasta och fina.

Till helgen bjuder vi på ett kul avslutningsprogram innehållande bland annat ansiksmålning, underhållning, tävlingar, godisregn och om vädret tillåter - helikopterturer och fallskärmsuppvisning.

Välkommen till säsongens sista dagar!

Två varma dygn - nu laddar vi om!

27 mars 2017 | Viktor

Vi har nu haft två riktigt varma dygn med gassande solsken. Vilken vårvärme!

Vi har trots värmen gott om snö i backarna. Som ni ser på bilden så laddar vi nu om och jobbar hårt för att snygga till och göra iordning backarna till fint skick. Alla backar pistas varje natt! 

Enligt väderprognosen skall det bli minusgrader de kommande nätterna vilket ger att fruset och hårt underlag på morgnarna. Under dagarna blir det fortsatt våråkning mjuk snö.

Nu ser vi fram emot vår säsongsavslutning i helgen 1-2 april med!

Fina dagar väntas framöver!

22 mars 2017 | Erica

Strålande solsken och fint fruset underlag. Nedfarterna är i perfekt kondition!

Dessutom ser det ut som de kommande dagarna kommer att bjuda på solsken och plusgrader dagtid medan temperaturen kryper under nollan på nätterna.

Vi har nu 11 dagar kvar av denna säsong, så det gäller att passa på! Välkommen!

Med passion för skidåkning!

16 mars 2017 | Erica

Vi är så glada över att vi varje morgon gästas utav dessa härliga seniorer. Flera av dem åker skidor i stort sett varje dag oavsett väder. Det är sann glädje och gemenskap. Skidåkning är verkligen en sport som passar alla oavsett ålder.