Boka express
Skola online Skola online

Årets pistkarta med nyheter

05 oktober 2017 | Erica

Det börjar närma sig en ny säsong. Vi har precis skickat årets pistkarta till tryck och i morse plockade vi ned alla stora pistkartor på bergen för att uppdatera dem med årets nyheter.

I år presenterar vi bland annat en ny värmestuga nere i Romme Dal, Nybörjarområdet har fått en ny knapplift och från Romme Nord har vi fått en ny backe ned mot Romme Dal - Dalvägen.

Vi kommer inom kort att presentera alla nyheter lite med i detalj. I morse var det frost igen - så härligt. Vi längtar så efter snö!

Romme Alpin stöttar Borlängeföretagens högskolestipendium

02 oktober 2017 | Erica

Borlängeföretagens högskolestipendium delas ut en gång per år till fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenterna får 20 000 kr var. Sista ansökningsdag är den 30 november och stipendiet delas ut under våren. 

Borlängeföretagens högskolestipendium är ett nyinstiftat stipendium som vänder sig till studenter som är bosatta i Dalarna och som studerar heltid vid Högskolan Dalarna inom data och IT, ekonomi, samhälle och turism eller teknik och natur. Studenten ska också, vid sidan av studierna, ha ett socialt engagemang i Borlänges föreningsliv, i bostadsområdet, i studentkåren eller på annat sätt bidra till en positiv utveckling i Borlänge och regionen. 

- Syftet är att bygga relationer mellan studenterna och våra företag. Vi vill med det här stipendiet visa att de som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges och regionens näringsliv, säger Viktor Funcke, försäljningsansvarig, Romme Alpin.

- En bra samverkan mellan näringsliv och högskola ger också studenten mer möjligheter.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Bergkvist Svets & Mek AB, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, Lindgrens fastigheter AB, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Swedbank.

- Det är viktigt för oss som företag att vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Högskolestipendiet är en del i det arbetet, menar de medverkande företagen.

- Vår intention är också att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges attraktivitet som studentstad. En attraktiv Högskola är viktig för våra företag och för Borlänges och regionens utveckling.

Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Mer information

Mer information och ansökningsformulär finns via länken:

https://www.tunabyggen.se/boinfo/student/borlangeforetagens-hogskolestipendium/

Dags att skrapa rutorna

20 september 2017 | Erica

I morse fick i alla fall vi som bor i Koppslahyttan lov att skrapa rutorna på bilen. Härligt att höra det där krispiga ljudet igen. Vi gillar ju snö som du kanske vet.

Våra dagar här på Romme Alpin handlar nu om att göra iordning allt inför säsong. Vi är mitt i rekryteringen, den nya värmestugan byggs klart, rör läggs i vår nya nedfart och vårt snöfria torg i Romme Dal görs klart. Det händer mycket och vi kommer inom kort att presentera alla årets nyheter lite närmare.

 

Ha en fin dag/Erica

Ett riktigt gott julbord

12 september 2017 | Erica

Det kanske känns tidigt att börja tänka på julbord redan nu, men inte för oss. Vi är i full gång och tar nu emot bokningar till julborden i Toppstugan samt Ski Lodgens julbord samt julluncher.

Den 24 november är det premiär i Toppstugan och den 1 december i Ski Lodgen.

Våra julbord blandar de traditionella smakerna med lokala delikatesser, fräscha sallader, goda ostar och desserter. Vi brukar säga att man ska äta sju tallrikar...

Läs mer och boka redan idag!

Vill du arbeta i vårt Fast Food team i vinter?

08 september 2017 | Erica

Just nu söker vi personal till alla våra avdelningar här på Romme Alpin. En av våra arbetsledare inom Fast Food heter Linda. Här berättar hon lite mer om vad arbetet innebär. Kika på filmen och passar det dig - sök!

Vi tar emot ansökningar till och med den 8 oktober. Skicka ett personligt brev, CV samt en bild till alpin@rommealpin.se

Fördubblad kapacitet i Premiären

30 augusti 2017 | Erica

Då har vi gjutit de fundamenten till den nya kompletterande knappliften i Premiären.

Denna nya knapplift kommer skapa bättre flöde och mer åktid i det populära Nybörjarområdet.

Vad liften heter? Premiären 2, såklart!

Nu breddar vi Åkes Dröm

20 juli 2017 | Viktor

Ett av sommarens förbättringsprojekt är att bredda den populära nedfarten Åkes Dröm. Det är den övre delen ned till delningen mellan Esset och Åkes Dröms brant som nu blir mycket bredare. Bättre och tryggare skidåkning väntar ner mot Romme Syd i vinter!

Ny matsäcksstuga i Romme Dal

10 juli 2017 | Erica

Då har vi haft ännu en taklagsfest här på Romme Alpin. Kommande säsong hälsar vi er varmt välkomna till vår nya matsäcksstuga.

Trucks in Dalarna

23 maj 2017 | Erica

Den 19-20 maj hade vi besök av mässan Trucks in Dalarna. Mässan innebar stora lastbilar, trailers, bilar och mycket mer. Kul att nyttja våra stora ytor även sommartid både inom- och utomhus.

Årets Sockerkrona är nu donerad!

16 maj 2017 | Erica

Under vintern har Romme Alpin höjt priset på läsk med en sockerkrona, för att samla in pengar till forskning på fetma och typ 2-diabetes. Anläggningen dubblar nu det insamlade beloppet och skänker 240 000 kronor till Kostfonden, som kommer att stödja forskning kring kost och barnfetma. Målet är att fler barn ska leva friska och i förlängningen slippa bland annat typ 2-diabetes.

 

Den som åkt skidor i Romme Alpin under vintern har kunnat läsa på menyer och kyldiskar att skidanläggningen har börjat ta ut en sockerkrona på varje såld läsk, för att kunna stödja diabetes- och fetmaforskning.

– Vi ser det här som ett bidrag till landets hälsa. Många studier pekar på att ett högt sockerintag är negativt och bidrar till utvecklingen av vissa sjukdomar såsom typ 2-diabetes. Det leder också till onödiga kostnader för samhället, säger Viktor Funcke, försäljningschef vid Romme Alpin, som ligger utan för Borlänge.

Under säsongen har skidanläggningen slagit rekord. Gästerna har tillbringat över 300 000 skiddagar i backen och genom sockerkronan samlade Romme Alpin in 120 000 kronor till forskningen. Dessutom skjuter anläggningen till en lika stor summa från årets vinst. Totalt donerar de 240 000 kronor till Kostfonden.

– Det här betyder mycket för oss och det är ett bra initiativ. Romme Alpin har höjt priset på något som vi vet är dåligt för kroppen och infört som ett slags lokal sockerskatt för att stödja forskningen, säger Ann Fernholm, grundare av Kostfonden. 

Donationen från Romme Alpin – den största hittills i Kostfondens historia – gör att fonden nu kan satsa på nästa viktiga kunskapslucka: kost vid barnfetma.

– Valet att donera pengarna till Kostfondens forskningsprojekt känns rätt. Vi upplever att organisationen har ett starkt vetenskapligt råd och att målet med deras forskningsprojekt är att det verkligen skall leda till förändring. Seriöst och konkret helt enkelt, säger Viktor Funcke.

Under våren kommer Kostfonden hålla en utlysning där forskare får komma med förslag på projekt kring hur barnfetma kan förebyggas eller behandlas.

– Om vi förebygger barnfetma kommer vi att förebygga väldigt många olika sjukdomar. För att kunna göra det behöver vi hitta effektiva insatser. Det här är bara början, säger Ann Fernholm.