Boka express
Skola online Skola online

Tack för denna säsong!

04 april 2016 | Erica

Tack alla som har besökt oss denna säsong! Nu laddar vi batterierna och hälsar er tillbaka nästa vinter!

Så här såg det ut igår då vi hade vår sista skiddag för denna säsong.

Säsongens sista skiddagar

30 mars 2016 | Erica

Nu är det dags för säsongens sista skiddagar innan vi stänger på söndag den 3 april. Tyvärr är Hällas Hang stängd för säsongen pga solens och värmens hårda åtgång på krönet, men i övrigt är alla nedfarter öppna. Välkommen till säsongens sista sköna skiddagar.

Mycket mer än bara godis!

26 mars 2016 | Erica

Påskaftonen bjöd på finväder och massor med skoj i backarna; differansslalom, ansikstsmålning, trubadur och självklart påskkäringar med stora godispåsar. Här är två minuter film som visar hur det var!

Önskar er en fortsatt GLAD PÅSK!

Toppskick i alla backarna inför PÅSK

23 mars 2016 | Erica

Imorgon är det Skärtorsdagen och inledningen på påskhelgen. Vi har perfekta förhållanden i alla nedfarter med cirka 90 cm snö i backarna.
Under kommande påskhelg händer det massa skoj här hos oss, slalomtävlingar, påskkäringar som delar ut godis och på fredag är det dessutom våffeldagen. Vi vet att det planeras för någon sorts specialvåffla på Våffelstugan. Vad det blir få inte ens vi veta... så det blir ett självklart stopp på fredag!

//Erica

Skidlärare examinerad hos oss!

17 mars 2016 | Erica

Sedan i söndags har vi haft besök av Svenska skidrådet här på Romme Alpin. För tredje året i rad har de förlags sig examen för svensk skidlärarexamen hos oss.

- Vi har haft jättefina dagar här i Romme. det är 24 personer som testar sina kunskaper och några har blivit godkända, några får återkommer nästa år, säger Karolina Lerner, examensordförande.

Igår besökte även Dalarnas Tidningar oss. Här kan ni läsa mer:

http://www.dt.se/dalarna/borlange/svenska-skidlarare-haller-hogsta-klass

Kalla nätter, varma dagar.

16 mars 2016 | Erica

Nu är den riktiga vårvintern här.

Kalla nätter som fryser ihop nedfarterna och varma dagar som är helt fantastiska. Idag var det uppemot 9 grader varmt och solsken.

Samtliga nedfarter är öppna med ett snödjup på 95 centimeter. Dock skiljer sig konditionen i nedfarterna beroende på om de ligger i sol eller skugga. Där solen ligger på blir det lite lösare, medan det i de skuggigare backarna är hårt långt in på eftermiddagarna.

Så var beredd på att underlaget kan skifta. Ha en fortsatt fin dag!

Soliga dagar har man det gott!

14 mars 2016 | Erica

De senaste dagarna har vi haft riktig vårväder med sol och fint vinterunderlag i backarna. Många har letat sig ut på våra terrasser eller grillplatser för att ta en paus i skidåkningen. Här kommer ett smakprov hur det kan se ut!

Vintern håller ett fast grepp om oss!

09 mars 2016 | Erica

Nu är det återigen riktig vinter här på Romme Alpin. Snön ligger tung på granarna uppe på berget och minusgraderna håller i sig, i alla fall på nätterna. Dagtid kan plusgraderna smyga fram och värma på kinderna. Nu är tiden att njuta av sköna vinterdagar och fin, fin åkning.

Vi håller öppet till 3 april och ni vet väl att vi varje lördag fram tills dess bjuder på 30 minuter extra skidåkning då vi varje lördag öppnar kl 8.30.

Veckans snörapport 2 mars

02 mars 2016 | Erica

Mitt i veckan betyder ny snörapport här på Romme Alpin. Vi har fortfarande mycket snö i backarna, över en meter i snödjup. Fantastiskt! Alla nedfarter är öppna och är man tidigt upp på morgonen väntar fantastisk manchesteråkning!

Väderprognosen framåt helgen siar om snö och några få minusgrader.

Några glimtar från en sportlovsvecka

29 februari 2016 | Erica

Nu har vi avverkat några av årets sportlovsveckor och vädret har verkligen varit på topp!