Boka express
Skola online Skola online

Tack för denna säsong!

02 april 2017 | Erica

Nu har vi avslutat en fantastisk säsong på här på Romme Alpin och vilken avslutningsdag vi fick!

Solsken och sköna plusgrader, musik, helikopterturer, fallskärmsuppvisning, våråkning och godisregn.

Stort TACK alla!

Vi ses inom kort igen!

En dag kvar av säsongen 2016/2017

01 april 2017 | Erica

Vilket avslut vi fick på denna säsongens näst sista dag! Strålande solsken och plus 11 grader. Vi hade en rafflande differensslalom där 70 personer deltog. Det blev två vinnare som körde två åk med bara 0.02 sek marginal. Bra jobbat!

Dagen har även bjudit på godisregn, musik av Evenemagnus och Sperling. Det har varit ansiktsmålning och pyssel med att blinga brillor!

I morgon fortsätter avslutningshelgen med pyssel, ansiktsmålning, parallelltävling, musik med Remix och Evenemagnus. Tyvärr kunde vi inte flyga idag, men helikoptern är nu i Borlänge, så vi hoppas kunna bjuda på fallskärmsuppvisning imorgon samt flygturer.

Se hur Dala Fällskärmsklubb lyfte till kvällens provhopp via vår INSTAGRAM

Avslutningsvecka på Romme Alpin!

29 mars 2017 | Erica

Nu har vi bara fyra dagar kvar av denna säsong! Passa på att njuta av bra skidåkning i våra 30 nedfarter. Nu har temperaturen vänt, från + 16 (!) grader i början av veckan till under nollan, så nedfarterna är fasta och fina.

Till helgen bjuder vi på ett kul avslutningsprogram innehållande bland annat ansiksmålning, underhållning, tävlingar, godisregn och om vädret tillåter - helikopterturer och fallskärmsuppvisning.

Välkommen till säsongens sista dagar!

Två varma dygn - nu laddar vi om!

27 mars 2017 | Viktor

Vi har nu haft två riktigt varma dygn med gassande solsken. Vilken vårvärme!

Vi har trots värmen gott om snö i backarna. Som ni ser på bilden så laddar vi nu om och jobbar hårt för att snygga till och göra iordning backarna till fint skick. Alla backar pistas varje natt! 

Enligt väderprognosen skall det bli minusgrader de kommande nätterna vilket ger att fruset och hårt underlag på morgnarna. Under dagarna blir det fortsatt våråkning mjuk snö.

Nu ser vi fram emot vår säsongsavslutning i helgen 1-2 april med!

Fina dagar väntas framöver!

22 mars 2017 | Erica

Strålande solsken och fint fruset underlag. Nedfarterna är i perfekt kondition!

Dessutom ser det ut som de kommande dagarna kommer att bjuda på solsken och plusgrader dagtid medan temperaturen kryper under nollan på nätterna.

Vi har nu 11 dagar kvar av denna säsong, så det gäller att passa på! Välkommen!

Med passion för skidåkning!

16 mars 2017 | Erica

Vi är så glada över att vi varje morgon gästas utav dessa härliga seniorer. Flera av dem åker skidor i stort sett varje dag oavsett väder. Det är sann glädje och gemenskap. Skidåkning är verkligen en sport som passar alla oavsett ålder.

Våråkning

15 mars 2017 | Erica

Idag var det riktigt härlig våråkning på bergen! Riktigt hårt på sina ställen trots flera plusgrader.

Nu kommer underlaget att skifta mer beroende på temperaturen. Har vi varma nätter kan det vara löst redan på morgonen, meden det vid kalla nätter kan bli riktigt hårt i backarna.

Veckans snörapport

08 mars 2017 | Erica

Idag tog jag och Rommi en sväng i våra nedfarter. Det var riktigt fint med hård packad snö och några centimeter nysnö ovanpå. Framför allt är det kul att se vilka leenden vår Rommi skapar. Han är en riktig härlig vän att ha ute i snön!

Dessa sista veckor av säsongen är det lugnare i backarna på vardagarna. Så har du möjlighet, passa på, förhållandena är riktigt bra!

/Erica

Julius och Björn testar Romme Alpin

03 mars 2017 | Erica

För några veckor sedan hade vi Julius Aspman och Björn Danils på besök här på Romme Alpin. Radarparet är tidigare kända från bland annatl TV programmet "Spring".

De gjorde under sitt besök ett litet " test" av vår anläggning och resultatet ser ni i deras film. Tack för besöket!

Ny månad och mer snö!

01 mars 2017 | Erica

Vädret skiftar. Förra veckan avslutades med strålande sol och denna vecka har vi redan haft både sol, regn och snö. Allt på en gång. Nu ser det ut som morgondagen kommer bjuda på solsken igen! Samtliga nedfarter har gott om snö- åkningen är riktigt bra!

Om du är intresserad av en karriär i Dalarna, eller kanske här hos oss på Romme Alpin så ska du på fredag besöka Rekryteringslots mässtält. Mellan kl 9-16 finns de på plats utanför Ski Lodgen mot Nybörjarområdet.