Boka express
Skola online Skola online

Två varma dygn - nu laddar vi om!

27 mars 2017 | Viktor

Vi har nu haft två riktigt varma dygn med gassande solsken. Vilken vårvärme!

Vi har trots värmen gott om snö i backarna. Som ni ser på bilden så laddar vi nu om och jobbar hårt för att snygga till och göra iordning backarna till fint skick. Alla backar pistas varje natt! 

Enligt väderprognosen skall det bli minusgrader de kommande nätterna vilket ger att fruset och hårt underlag på morgnarna. Under dagarna blir det fortsatt våråkning mjuk snö.

Nu ser vi fram emot vår säsongsavslutning i helgen 1-2 april med!

Fina dagar väntas framöver!

22 mars 2017 | Erica

Strålande solsken och fint fruset underlag. Nedfarterna är i perfekt kondition!

Dessutom ser det ut som de kommande dagarna kommer att bjuda på solsken och plusgrader dagtid medan temperaturen kryper under nollan på nätterna.

Vi har nu 11 dagar kvar av denna säsong, så det gäller att passa på! Välkommen!

Med passion för skidåkning!

16 mars 2017 | Erica

Vi är så glada över att vi varje morgon gästas utav dessa härliga seniorer. Flera av dem åker skidor i stort sett varje dag oavsett väder. Det är sann glädje och gemenskap. Skidåkning är verkligen en sport som passar alla oavsett ålder.

Våråkning

15 mars 2017 | Erica

Idag var det riktigt härlig våråkning på bergen! Riktigt hårt på sina ställen trots flera plusgrader.

Nu kommer underlaget att skifta mer beroende på temperaturen. Har vi varma nätter kan det vara löst redan på morgonen, meden det vid kalla nätter kan bli riktigt hårt i backarna.

Veckans snörapport

08 mars 2017 | Erica

Idag tog jag och Rommi en sväng i våra nedfarter. Det var riktigt fint med hård packad snö och några centimeter nysnö ovanpå. Framför allt är det kul att se vilka leenden vår Rommi skapar. Han är en riktig härlig vän att ha ute i snön!

Dessa sista veckor av säsongen är det lugnare i backarna på vardagarna. Så har du möjlighet, passa på, förhållandena är riktigt bra!

/Erica

Julius och Björn testar Romme Alpin

03 mars 2017 | Erica

För några veckor sedan hade vi Julius Aspman och Björn Danils på besök här på Romme Alpin. Radarparet är tidigare kända från bland annatl TV programmet "Spring".

De gjorde under sitt besök ett litet " test" av vår anläggning och resultatet ser ni i deras film. Tack för besöket!

Ny månad och mer snö!

01 mars 2017 | Erica

Vädret skiftar. Förra veckan avslutades med strålande sol och denna vecka har vi redan haft både sol, regn och snö. Allt på en gång. Nu ser det ut som morgondagen kommer bjuda på solsken igen! Samtliga nedfarter har gott om snö- åkningen är riktigt bra!

Om du är intresserad av en karriär i Dalarna, eller kanske här hos oss på Romme Alpin så ska du på fredag besöka Rekryteringslots mässtält. Mellan kl 9-16 finns de på plats utanför Ski Lodgen mot Nybörjarområdet.

Skidbussen - ett smidigt sätt att resa till Romme Alpin

27 februari 2017 | Erica

Från flera orter i Mellansverige avgår under säsong skidbussar till Romme Alpin. Oftast är det dagsturer, men några erbjuder även alternativ med övernattning.

Vi tog tåget ned till Stockholm för att åka med en av våra bussar tillbaka till Romme Alpin. Resultatet kan ni se nedan i vår film.

Vill du boka din skidresa, klicka här.

Den längsta hemvägen

24 februari 2017 | Erica

Från toppen av Snöberget kan du nå vår längsta och en av våra snällaste nedfarter Hemvägen. Den backen är 2,7 kilometer lång och går hela vägen ned till Romme Dal igen! Det känns i benen vill vi lova.

Skön fredag vi haft. Imorse -6 och klarblå himmel. Friska vindar, så det gällde att klä sig. Imorgon, lördag, väntar åter sol. Jag rekommenderar ett tidigt åk i Diagonalen, följt av ett åk i Tallbacken! Två personliga favoriter.

Ha det gott//Erica

Uppsprickande!

22 februari 2017 | Erica

Drygt 1 dm nysnö under natten/förmiddagen. Nu på eftermiddagen börjar solen kika fram.

Prognoserna säger sol nu i ett par, tre dagar framåt!

När vi gjorde vår snörapport i morse såg det ut så här: