Boka express
Skola online Skola online

Dags att börja presentera årets nyheter!

15 november 2017 | Erica

Vi vet att det är många som är åksugna nu när den första snön har visat sig i stora delar av Sverige. Vi har haft några dygn med minusgrader så snösystemet har varit igång och börjat skapa härliga snöhögar.

Vad passar då bättre än att  börja presentera årets nyheter? Här kommer den första - nedfarten DALVÄGEN.

Dags för årets begagnatförsäljning.

08 november 2017 | Erica

På lördag är det alltså dags för vår begagnatförsäljning.Kl 9.00 öppnar skidshopen, men nummerlappen kan hämtas från kl 8.00. För mer information om helgens försäljning. Läs mer här.

Årets pistkarta med nyheter

05 oktober 2017 | Erica

Det börjar närma sig en ny säsong. Vi har precis skickat årets pistkarta till tryck och i morse plockade vi ned alla stora pistkartor på bergen för att uppdatera dem med årets nyheter.

I år presenterar vi bland annat en ny värmestuga nere i Romme Dal, Nybörjarområdet har fått en ny knapplift och från Romme Nord har vi fått en ny backe ned mot Romme Dal - Dalvägen.

Vi kommer inom kort att presentera alla nyheter lite med i detalj. I morse var det frost igen - så härligt. Vi längtar så efter snö!

Romme Alpin stöttar Borlängeföretagens högskolestipendium

02 oktober 2017 | Erica

Borlängeföretagens högskolestipendium delas ut en gång per år till fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenterna får 20 000 kr var. Sista ansökningsdag är den 30 november och stipendiet delas ut under våren. 

Borlängeföretagens högskolestipendium är ett nyinstiftat stipendium som vänder sig till studenter som är bosatta i Dalarna och som studerar heltid vid Högskolan Dalarna inom data och IT, ekonomi, samhälle och turism eller teknik och natur. Studenten ska också, vid sidan av studierna, ha ett socialt engagemang i Borlänges föreningsliv, i bostadsområdet, i studentkåren eller på annat sätt bidra till en positiv utveckling i Borlänge och regionen. 

- Syftet är att bygga relationer mellan studenterna och våra företag. Vi vill med det här stipendiet visa att de som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges och regionens näringsliv, säger Viktor Funcke, försäljningsansvarig, Romme Alpin.

- En bra samverkan mellan näringsliv och högskola ger också studenten mer möjligheter.

De företag som idag står bakom stipendiet är AB Borlänge Energi, AB Stora Tunabyggen, Bergkvist Svets & Mek AB, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan AB, Lindgrens fastigheter AB, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och Swedbank.

- Det är viktigt för oss som företag att vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Högskolestipendiet är en del i det arbetet, menar de medverkande företagen.

- Vår intention är också att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges attraktivitet som studentstad. En attraktiv Högskola är viktig för våra företag och för Borlänges och regionens utveckling.

Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Mer information

Mer information och ansökningsformulär finns via länken:

https://www.tunabyggen.se/boinfo/student/borlangeforetagens-hogskolestipendium/

Dags att skrapa rutorna

20 september 2017 | Erica

I morse fick i alla fall vi som bor i Koppslahyttan lov att skrapa rutorna på bilen. Härligt att höra det där krispiga ljudet igen. Vi gillar ju snö som du kanske vet.

Våra dagar här på Romme Alpin handlar nu om att göra iordning allt inför säsong. Vi är mitt i rekryteringen, den nya värmestugan byggs klart, rör läggs i vår nya nedfart och vårt snöfria torg i Romme Dal görs klart. Det händer mycket och vi kommer inom kort att presentera alla årets nyheter lite närmare.

 

Ha en fin dag/Erica

Ett riktigt gott julbord

12 september 2017 | Erica

Det kanske känns tidigt att börja tänka på julbord redan nu, men inte för oss. Vi är i full gång och tar nu emot bokningar till julborden i Toppstugan samt Ski Lodgens julbord samt julluncher.

Den 24 november är det premiär i Toppstugan och den 1 december i Ski Lodgen.

Våra julbord blandar de traditionella smakerna med lokala delikatesser, fräscha sallader, goda ostar och desserter. Vi brukar säga att man ska äta sju tallrikar...

Läs mer och boka redan idag!

Vill du arbeta i vårt Fast Food team i vinter?

08 september 2017 | Erica

Just nu söker vi personal till alla våra avdelningar här på Romme Alpin. En av våra arbetsledare inom Fast Food heter Linda. Här berättar hon lite mer om vad arbetet innebär. Kika på filmen och passar det dig - sök!

Vi tar emot ansökningar till och med den 8 oktober. Skicka ett personligt brev, CV samt en bild till alpin@rommealpin.se

Fördubblad kapacitet i Premiären

30 augusti 2017 | Erica

Då har vi gjutit de fundamenten till den nya kompletterande knappliften i Premiären.

Denna nya knapplift kommer skapa bättre flöde och mer åktid i det populära Nybörjarområdet.

Vad liften heter? Premiären 2, såklart!

Nu breddar vi Åkes Dröm

20 juli 2017 | Viktor

Ett av sommarens förbättringsprojekt är att bredda den populära nedfarten Åkes Dröm. Det är den övre delen ned till delningen mellan Esset och Åkes Dröms brant som nu blir mycket bredare. Bättre och tryggare skidåkning väntar ner mot Romme Syd i vinter!

Ny matsäcksstuga i Romme Dal

10 juli 2017 | Erica

Då har vi haft ännu en taklagsfest här på Romme Alpin. Kommande säsong hälsar vi er varmt välkomna till vår nya matsäcksstuga.