Boka express
Skola online Skola online

Fördubblat nybörjarområde

29 augusti 2014 | Viktor

Till säsongen 2014-2015 fördubblas nybörjarområdet vid Romme Alpin. Utöver det har även en av anläggningens mest trafikerade nedfarter breddats.

Ledningar till Snöbergets topp

22 augusti 2014 | Viktor

Taklagsfest vid Våffelstugan

01 augusti 2014 | Viktor

Nu är taket på! Med det kan byggänget från Grytnäs och Romme Alpins stensättare nu ta välförtjänt helg.

Våffelstugans limträstomme rest

21 juli 2014 | Viktor

Det blir en luftig lokal med högt till tak i  nya Våffelstugan på Snöberget. Här ser du mer hur bygget har gått den sista tiden.

Ny webbkamera på Snöberget

27 juni 2014 | Viktor

Högst upp på Snöbergets topp finns nu en ny webbkamera placerad. Där kan ni följa sommarens stora byggnation av Romme Alpins  andra topptuga, Våffelstugan.

Till vänster i bild ser ni nedfarten Avenyn och till höger nedfarten Hemvägen. Där emellan i skogsdungen där den temporära grillplatsen fanns i vintras byggs nu Våffelstugan.

>>Till nya webbkameran

Källarvåningen rest till midsommar!

20 juni 2014 | Viktor

Romme Alpin önskar er alla en riktigt glad midsommar!

Det gör vi på vårt egna vis. Här kommer en summering av hur byggprojektet på Snöberget har gått hittils. 2 månader har gått sedan vi åkte skidor på berget och redan är stommen för källarvåning på plats.

Byggstart för Våffelstugan!

21 maj 2014 | Viktor

Nu har bygget inletts av nästa säsongs stora nyhet, Våffelstuga på Snöbergets topp!

Ny Våffelstuga på Snöberget

29 april 2014 | Viktor

Redan under vintern togs det slutliga beslutet att Romme Alpin bygger ytterligare en Toppstuga. Du följer bygget här på hemsidan!

Säsongsavslutningen 2014

08 april 2014 | Viktor

I söndags (6 april) stängde Romme Alpin för säsongen. Helgen bjöd på fin skidåkning där framförallt fredagen och lördagen hade ett riktigt bra underlag under förmiddagarna.

Avslutningshelgen firades lite extra med Ski Classic under lördagen. Klassiska stilar och skidor från 50-80 talet var det som gällde!

Fin morgon för driftteamet

02 april 2014 | Viktor

Varje morgon ger sig Romme Alpins driftspersonal ut på berget för att besikta backar och liftar. Ibland i -20 grader, ibland i snöstorm och ibland i dimma. Men de sista veckorna har glädjande nog ofta sett ut så här. Sol!

Lina tog den här härliga bilden på Soluppgången över Snöberget vid 7.30 imorse.

I natt har det varit -4 grader som kallast i dalen och -2,5 grader som kallast på toppen. Det väntar med andra ord riktigt kalasföre denna förmiddag.

Vi laddar nu för en avslutningshelg med Ski Classic och vårskidåkning. Säsongens sista dag är på söndag 6 april.