Boka express
Skola online Skola online

I vinter kommer vi skapa biobränsle!

25 augusti 2016 | Erica

Nu händer det många spännande aktiviteter kring vårt köksutbyggnad. Bland annat har vi nu grävt ned en 40 kubikmeter tank för matavfall. I vinter blir därmed vårt matavfall till biobränsle!

Taklagsfest för köksdelen

09 augusti 2016 | Viktor

Under sommaren har byggprojekten vid Romme Alpin gått framåt trots semestertider. Igår torsdag var det så dags för taklagsfest för den stora utbyggnaden av kök och personalutrymmen nere vid Romme Dal. 

Här ges en fin grund för hög kvalité i vinter!

Gästservicebyggnaden uppe

12 juli 2016 | Viktor

Nu är nya Gästservicebyggnaden uppe. I vinter kommer SkiPass-försäljning och gruppmottagning ske här.

En viktig tidpunkt i ett bygge är när taket är på plats. Självklart firades det med taklagsfest!

Utveckling i sommar

15 juni 2016 | Viktor

Här kommer sommarens första rapport över vad vi utvecklar till säsongen 2016-2017. Det är mycket spännande som sker nere i Romme Dal:

Tack för denna säsong!

04 april 2016 | Erica

Tack alla som har besökt oss denna säsong! Nu laddar vi batterierna och hälsar er tillbaka nästa vinter!

Så här såg det ut igår då vi hade vår sista skiddag för denna säsong.

Säsongens sista skiddagar

30 mars 2016 | Erica

Nu är det dags för säsongens sista skiddagar innan vi stänger på söndag den 3 april. Tyvärr är Hällas Hang stängd för säsongen pga solens och värmens hårda åtgång på krönet, men i övrigt är alla nedfarter öppna. Välkommen till säsongens sista sköna skiddagar.

Mycket mer än bara godis!

26 mars 2016 | Erica

Påskaftonen bjöd på finväder och massor med skoj i backarna; differansslalom, ansikstsmålning, trubadur och självklart påskkäringar med stora godispåsar. Här är två minuter film som visar hur det var!

Önskar er en fortsatt GLAD PÅSK!

Toppskick i alla backarna inför PÅSK

23 mars 2016 | Erica

Imorgon är det Skärtorsdagen och inledningen på påskhelgen. Vi har perfekta förhållanden i alla nedfarter med cirka 90 cm snö i backarna.
Under kommande påskhelg händer det massa skoj här hos oss, slalomtävlingar, påskkäringar som delar ut godis och på fredag är det dessutom våffeldagen. Vi vet att det planeras för någon sorts specialvåffla på Våffelstugan. Vad det blir få inte ens vi veta... så det blir ett självklart stopp på fredag!

//Erica

Skidlärare examinerad hos oss!

17 mars 2016 | Erica

Sedan i söndags har vi haft besök av Svenska skidrådet här på Romme Alpin. För tredje året i rad har de förlags sig examen för svensk skidlärarexamen hos oss.

- Vi har haft jättefina dagar här i Romme. det är 24 personer som testar sina kunskaper och några har blivit godkända, några får återkommer nästa år, säger Karolina Lerner, examensordförande.

Igår besökte även Dalarnas Tidningar oss. Här kan ni läsa mer:

http://www.dt.se/dalarna/borlange/svenska-skidlarare-haller-hogsta-klass

Kalla nätter, varma dagar.

16 mars 2016 | Erica

Nu är den riktiga vårvintern här.

Kalla nätter som fryser ihop nedfarterna och varma dagar som är helt fantastiska. Idag var det uppemot 9 grader varmt och solsken.

Samtliga nedfarter är öppna med ett snödjup på 95 centimeter. Dock skiljer sig konditionen i nedfarterna beroende på om de ligger i sol eller skugga. Där solen ligger på blir det lite lösare, medan det i de skuggigare backarna är hårt långt in på eftermiddagarna.

Så var beredd på att underlaget kan skifta. Ha en fortsatt fin dag!