Boka express
Skola online Skola online

World Snow Day och vår kommande jubileumshelg den 4-5 februari

15 januari 2017 | Erica

Idag var det World Snow Day och många anläggningar runt om i världen har haft olika typer av aktiviteter. Vi firade med att erbjuda en fin skiddag i våra nedfarter:)

Firandet sparar vi till helgen den 4-5 februari då vi firar att det var 30 år sedan Romme Alpin öppnade! Så skriv in de datumen i almanackan redan nu! Helgen kommer bjuda på tävlingar, mat, helikopterturer om vädret tillåter, musik, godisregn och mycket mer. Programmet håller på att snickras ihop och publiceras så snart det är klart.

Vi är tacksamma för de minusgrader vi just nu har. Vi kommer göra allt vi kan för att spruta klart snön för att klara oss till den 2 april.
Imorgon, måndag, öppnar Bos backe för säsongen. Samtidigt kommer vi att stänga Avenyn för kompletterande snösprutning.

Vi kommer även att tillverka snö i Hällas Hang, Solstinget samt nedre branten i Åkes Dröm.
Alla övriga öppna nedfarter är i mycket fint skick och det kommer att vara väldigt lugnt i backen alla vardagar denna vecka.

19 nedfarter och ny snörapport

12 januari 2017 | Erica

Skönt underlag och vykortsvackert Romme Alpin idag på morgonen. Gårdagens snöfall ramade in naturen fantastiskt fint och la sig som ett tunt fluff över de nypistade backarna.

Vi öppnade idag Tallbacken vilket ger oss 19 öppna nedfarter. Nu väntar minusgrader igen, så snösystemet kommer då att arbeta för att vi ska kunna öppna fler nedfarter och ge samtliga full bredd.

Hårt arbete lönar sig - 19 nedfarter öppna 12 januari

11 januari 2017 | Erica

Jösses vilket snöyrväder som drog in idag! Härlig kall snö som la sig fluffigt i nedfarterna. Inför kommande dagar väntas vinden mojna och graderna gå nedåt igen!

Våra pistmaskinsförare har gjort ett strålande arbete med schaktningen. Redan imorgon den 12 januari öppnar vi Tallbacken, vilket ger oss 19 öppna nedfarter och 10 liftar.

Vi vet att det är många som längtar efter Juniorparken. Här behöver vi ännu några dagars kyla för att säkerställa att vi har all snö vi behöver. Men prognoserna ser lovande ut gällande minusgraderna, så håll tummarna att vi kan spruta klart!

Imorgon öppnar SYDHANGET

09 januari 2017 | Erica

Idag öppnades Diagonalen och imorgon öppnas mångas favorit - Sydhanget på Romme Syd.

Förra veckans snöläggning och efterföljande schaktningsarbete börjar nu ge resultat. Kul!

Vi önskar er fina skiddagar!

En kall fredag men mild lördag och fler öppna nedfarter!

05 januari 2017 | Erica

Vilken dag vi haft. Kyligt, men otroligt vackert med skådespelet snöröken och solen gett oss. Visst, på sina håll blev det dimmigt idag, men flera nedfarter har mestadels varit helt fria från dimman.

Imorgon fredag, väntas kallt väder igen. Snösystemet kommer att gå för fullt så det kommer troligtvis att bli snörök även då. Dock ser det ut att vända på lördag då temperaturen väntas stiga uppåt nollan igen. Då kommer inget snösystem att vara igång. Det utlovas även sol enligt prognoserna. Kan bli en toppendag helt enkelt.

Glädjande är att snötillverkningen gått riktigt bra de senaste dagarna, vi har gjort mycket snö! På lördag kommer vi öppna Utsikten och Lisas Hage samt den Korta Knappen och Långa Knappen!

När vi kan öppna fler nedfarter beror nu på hur snabbt pistmaskinsförarna kan schakta ut all denna snö. Det är ett stort arbete de har framför sig.

Fin och kall dag

05 januari 2017 | Erica

Efter gårdagens snöfall har vi idag en klar och frisk morgon. Minus 15 grader i Romme Dal, men det skifta över berget. På grund av att snösystemet går för fullt i de stängda nedfarterna kan det idag bli viss snörök på berget.

Vi vet att det är många som önskar att kanonerna är avstängda under dagtid, men det gäller för vår del nu att ta vara på kylan för att kunna öppna fler nedfarter.

Ha en underbar trettondagsafton!

Snöfall och inkommande minusgrader

04 januari 2017 | Erica

Nattens snöfall förvandlade Romme Alpin till en vit fluffbakelse idag. Härlig skidåkning i ett ymnigt snöfall som fram emot eftermiddagen övergick till solsken.

Nu ser vi fram emot morgondagens minusgrader då vi hoppas att snösystemet kan producera massor av snö så vi kan öppna någon mer nedfart till helgen. Men det får vi återkomma till.

Ska ni åka hos oss imorgon, klä på er ordentligt. temperaturen kan gå nedåt -15 grader. Solen värmer ju tyvärr inte än.

Pudermorgon

04 januari 2017 | Erica

Vilken morgon! 20 cm nysnö gav riktigt härliga morgonåk!

Snörapport från dagen kommer inom kort! Fler bilder finns på vår facebook.com/rommealpin

Gott nytt 2017

01 januari 2017 | Erica

Nytt år med nya möjligheter!

Vi har haft ett fint slut här på Romme Alpin med många gäster och fina nedfarter trots det milda vädret. I stort sett alla våra öppna nedfarter har haft full bredd! Nu visa prognoserna äntligen minusgrader igen, och även snöfall!

Vi står beredda att börja tillverka mer snö så fort temperaturen blir gynnsam för snösprutning. Håll tummarna, och håll er fortsatt uppdaterade här på vår hemsida eller våra sociala medier.

Det är mycket kul som står på agendan detta år. Bland annat vår 30-års jubileumshelg den 4-5 februari! Boka in den redan nu!

Härlig start på årets sista vecka

27 december 2016 | Erica

Vi är nu inne i årets sista vecka. Snart välkomnar vi år 2017. Idag har vi en helt fantastisk dag i backen, nattens få centimeter nysnö på det nypistade underlaget gjorde underverk!

Visst, det blåste rejält på sina håll, men på Romme Syd var det på sina platser nästintill vindstilla.

Inför nyårshelgen har vi 13 öppna nedfarter och sju liftar. Nere i Nybörjarområdet öppnade vi idag det långa skidbandet, så nu är Nybörjarområdet nästintill komplett!

När öppnar vi fler nedfarter då? Just nu behöver vi fler minusgrader för att tillverka snö. All snö vi haft är nu använd, så fort det blir kallt sätter vi igång med snösprutningen igen.

För dig som inte åker skidor finns en pulkabacke tillgänglig.