Boka express
Skola online Skola online

40 000 våfflor och inbjudan till invigning

28 mars 2015 | Viktor

De hemgjorda våfflorna blev snabbt en favorit på Romme Alpin...

Snö- och pistrapport - Lördag 21 mars

21 mars 2015 | Viktor

Det blev en fin morgon och vi gav oss ut i backar och liftar för att filma en ny snö- och pistrapport.

Vi ser det snöar!

20 mars 2015 | Viktor

Temperaturen har nu smugit ner under nollan vid Romme Alpin och det snöar igen. Efter en längre period med klart väder hoppas vi nu att det kommer någon centimeter snö under kvällen. Då kan det redan tjocka lagret med snö i backarna blandas upp med lite ny natursnö på toppen. Enligt prognosen (smhi.se och yr.no) ska det snöa till kl 3-4 inatt för att sedan spricka upp för sol imorgon. Vi håller tummarna för en fin skiddag imorgon!

Skidåkning i sol och frusna backar

16 mars 2015 | Viktor

Helgen som gick bjöd verkligen på skidåkning när den är som bäst. Mycket snö i alla nedfarter och på nätterna hade vi vid Romme Alpin mellan 5 och 10 minusgrader så att snön frös på ett perfekt sätt. Dagtid var det upp mot 10 grader varmt. Trots att det blev mjukare på eftermiddagen så infann sig aldrig riktigt den slaskiga snön. Förklaringen. Det har varit ovanligt torr luft de sista dagarna så att snön har "torkat ur" på ett fantastiskt sätt.

Här kommer en kort film från helgen som gick.

RAPPORT OCH SKIDÅKNING

11 mars 2015 | Viktor

I måndags gav vi oss ut på berget för att mäta snödjup och filma skidåkning. Riktigt fint var det i backarna. Det är fortsatt över en meter snö i många nedfarter men vi har bedömt snittet till 95 cm.

Så här såg det ut måndags:

Snö- och pistrapport - Söndagen 22 februari

22 februari 2015 | Viktor

Det närmar sig nu Mars månad med stormsteg och vi tyckte det var dags för en liten snö- och pistrapport. Häng med på dagens rundtur i backarna.

Extra tidiga lördagsmorgnar

21 februari 2015 | Viktor

Nu när solen går upp tidigare och morgnarna ofta på riktig fin skidåkning kommer Romme Alpin att öppna extra tidigt under några utvalda dagar. Dessa dagar erbjuder vi er alla morgonpigga en extra bonushalvtimme av skidåkning. 

Alla liftar och backar öppna från 08:30 under följande dagar:

Lördag 21/2
Torsdag 26/2
Fredag 27/2
Lördag 28/2
Lördag 7/3.

Se ett litet smakprov från föregående lördag - film!

Tips om Dalatrafiks nya busslinje

11 februari 2015 | Viktor

Den här vintern har Dalatrafik infört en ny bra busslinje som passar skidgäster. Den går hela veckan måndag till söndag. 

Under lördagar och söndagar så tillämpar de sk. anropstrafik vilket betyder att man måste ringa till Dalatrafik och boka sin resa senast 2 timmar innan avresa på telefon 0774-44 000.

Tidtabellen hittar du här och sökning på avgångar och dalatrafikshemsida hittar du här.

Hälsningar,
Viktor

Vintervyer

07 februari 2015 | Viktor

Efter förra helgens snöfall har backarna varit i topptrim och berget har bjudit på ett riktigt härligt vinterlandskap.  Nu i slutet av veckan har även solen tittat fram och i tordags eftermiddag såg det ut så här på Romme Syd.
// Viktor

Solig helg i backen

25 januari 2015 | Viktor