Boka express
Skola online Skola online

Snö- och pistrapport - Söndagen 22 februari

22 februari 2015 | Viktor

Det närmar sig nu Mars månad med stormsteg och vi tyckte det var dags för en liten snö- och pistrapport. Häng med på dagens rundtur i backarna.

Extra tidiga lördagsmorgnar

21 februari 2015 | Viktor

Nu när solen går upp tidigare och morgnarna ofta på riktig fin skidåkning kommer Romme Alpin att öppna extra tidigt under några utvalda dagar. Dessa dagar erbjuder vi er alla morgonpigga en extra bonushalvtimme av skidåkning. 

Alla liftar och backar öppna från 08:30 under följande dagar:

Lördag 21/2
Torsdag 26/2
Fredag 27/2
Lördag 28/2
Lördag 7/3.

Se ett litet smakprov från föregående lördag - film!

Tips om Dalatrafiks nya busslinje

11 februari 2015 | Viktor

Den här vintern har Dalatrafik infört en ny bra busslinje som passar skidgäster. Den går hela veckan måndag till söndag. 

Under lördagar och söndagar så tillämpar de sk. anropstrafik vilket betyder att man måste ringa till Dalatrafik och boka sin resa senast 2 timmar innan avresa på telefon 0774-44 000.

Tidtabellen hittar du här och sökning på avgångar och dalatrafikshemsida hittar du här.

Hälsningar,
Viktor

Vintervyer

07 februari 2015 | Viktor

Efter förra helgens snöfall har backarna varit i topptrim och berget har bjudit på ett riktigt härligt vinterlandskap.  Nu i slutet av veckan har även solen tittat fram och i tordags eftermiddag såg det ut så här på Romme Syd.
// Viktor

Solig helg i backen

25 januari 2015 | Viktor

Juniorparken testkörd

16 januari 2015 | Viktor

Romme Alpins Juniorpark ligger i nedfarten Vintergatan. Den har en grön och en blå linje. Hoppen är byggda så att alla kan åka över dem men så att det fortfarande går att göra en del roliga trick.

Vi får en hel del frågor på hur Juniorparken ser ut i år. Därför tog tre av Romme Alpins skidlärare i saken. En på bräda, en på skidor och en med kameran i handen:

Alla nedfarter redo för skidåkning

14 januari 2015 | Viktor

Nu efter många fina kalla dygn har har vi snö i alla nedfarter! Om allt fungerar bra de kommande dygnen så klarar vi målet att ha alla nedfarter öppna på lördag.

Utbyggda nybörjarområdet!

06 januari 2015 | Viktor

Breddningen och de två nya skidbanden har gjort succé.

Fin vinter och många öppna nedfarter!

31 december 2014 | Viktor

På kort tid har det blivit ett fint vinterlandskap vid Romme Alpin. Snötillverkningen har gått mycket bra och anläggningen är nu lagd med snö till 85-90%. Just nu står snökanonerna avstängda men kommer att startas för att spruta det sista så fort ny kyla kommer hit. Romme Alpins tre pistmaskinerna jobbar nu för fullt med att preparera snön och nya backar öppnar nu kontinuerligt.

Idag på nyårsafton är 13 nedfarter och 11 liftar öppna. Idag öppnade den gröna nedfarten Nordpassagen och 6-stolslifte Nord Express, Tvillingsläparna, Gruvvägen (åter efter kompletterande snötillverkning) och Reyiers fall som ger Hemvägen en efterlängtad lätt och grön avslutning.

I helgen som gick var vi ute och fotade lite. Vintrigt och kallt men fin skidåkning bjöds det på!

>>Till bildgalleriet

Öppningsdag för Våffelstugan.

27 december 2014 | Viktor

Idag hade Våffelstugan på Snöberget premiär för alla skidgäster.