Boka express
Skola online Skola online

Solig helg i backen

25 januari 2015 | Viktor

Juniorparken testkörd

16 januari 2015 | Viktor

Romme Alpins Juniorpark ligger i nedfarten Vintergatan. Den har en grön och en blå linje. Hoppen är byggda så att alla kan åka över dem men så att det fortfarande går att göra en del roliga trick.

Vi får en hel del frågor på hur Juniorparken ser ut i år. Därför tog tre av Romme Alpins skidlärare i saken. En på bräda, en på skidor och en med kameran i handen:

Alla nedfarter redo för skidåkning

14 januari 2015 | Viktor

Nu efter många fina kalla dygn har har vi snö i alla nedfarter! Om allt fungerar bra de kommande dygnen så klarar vi målet att ha alla nedfarter öppna på lördag.

Utbyggda nybörjarområdet!

06 januari 2015 | Viktor

Breddningen och de två nya skidbanden har gjort succé.

Fin vinter och många öppna nedfarter!

31 december 2014 | Viktor

På kort tid har det blivit ett fint vinterlandskap vid Romme Alpin. Snötillverkningen har gått mycket bra och anläggningen är nu lagd med snö till 85-90%. Just nu står snökanonerna avstängda men kommer att startas för att spruta det sista så fort ny kyla kommer hit. Romme Alpins tre pistmaskinerna jobbar nu för fullt med att preparera snön och nya backar öppnar nu kontinuerligt.

Idag på nyårsafton är 13 nedfarter och 11 liftar öppna. Idag öppnade den gröna nedfarten Nordpassagen och 6-stolslifte Nord Express, Tvillingsläparna, Gruvvägen (åter efter kompletterande snötillverkning) och Reyiers fall som ger Hemvägen en efterlängtad lätt och grön avslutning.

I helgen som gick var vi ute och fotade lite. Vintrigt och kallt men fin skidåkning bjöds det på!

>>Till bildgalleriet

Öppningsdag för Våffelstugan.

27 december 2014 | Viktor

Idag hade Våffelstugan på Snöberget premiär för alla skidgäster.

Juldagen i bilder

26 december 2014 | Viktor

Årets juldag med säsongspremiär från toppen av anläggningen bjöd på en fin och kall dag. Erik, skidlärare och fotograf på Romme Alpin var ute och fångade dagen i bilder.

>>Till bildgalleri

Premiär från toppen idag!

25 december 2014 | Viktor

Juldagen bjöd på en riktigt fin vinterdag. Riktig kyla över hela berget och skidåkning i Skogsriskan och Gruvvägen från toppen.

Tomten har provåkt Skogsriskan

24 december 2014 | Viktor

God jul alla skidvänner. Under eftermiddagen har tomten provåkt Skogsriskan som öppnar i morgon på juldagen 25/12.

I stadiga telemarkssvängar tog han sig ner för den nypistade backen. Säcken hängde över axeln och han log. Nu längtar vi också efter att få känna på underlaget imorgon bitti när liften öppnar klockan 9.00.

Glädjande nog har vi precis fått besked av snö- och pistansvarig att även nedfarten Gruvvägen öppnar imorgon bitti. Den prepareraras just nu av pistmaskinerna.

Samtidigt går snökanoner över hela berget och preparering kommer att inledas i fler nedfarter inom kort.

Men nu, luta er tillbaka, njut av lite god mat och ha en fin julaftons kväll!

Första gästerna i skidskolan

21 december 2014 | Viktor