Boka express
Skola online Skola online

Vår nya Gästservice och väntan på öppning!

30 november 2016 | Erica

Nu väntar vi åter på minusgrader så vi kan köra snösystemet. Faktum är att vi här om natten sprutade snö och vår förhoppning är att fortsätta i helgen om prognosen håller i sig. Det är många som längtar, även vi!

Vi har ju byggt mycket nere i Romme Dal i sommar - projekt som nu börjar bli klara. Här nedan kan du till exempel se en kort film om snöläget och vår nya Gästservicebyggnad.

I vår nya Gästservice kommer du att köpa ditt SkiPass eller hämta det om du förbokat. Reser du som ledare för en skola eller grupp så är det här inne du kommer att få hjälp. Här kan du även boka skidskola.

En annan nyhet är torget framför Gästservice. Tidigare var här en i- och pålastningsplats. Nu är detta område bilfritt. Inom sinom tid kommer det hända många spännande saker på detta torg!

Julborden är i gång!

23 november 2016 | Erica

Nu närmar vi oss första advent och julborden är i gång i Toppstugan. Bland de många läckerheterna hittar du självklara favoriter samt några nya överraskningar! Naturligtvis är desssertbordet makalöst smakfullt!

Nu hoppas vi även att plusgraderna vänder nedåt minus igen så vi kan göra klart i Romme Dal och på Romme syd. Vi glädjs otroligt mycket åt att den snö vi kunna producera här under november månad!

Begagnatrea startar på lördag 12 november

09 november 2016 | Erica

Nu är det dags att se över utrustningen inför kommande vintersäsong. Saknar du något, eller är det något som inte passar ska du besöka vår begagnatrea som startar nu på lördag den 12 november kl 10.00. Från kl 08.00 kan man hämta sin kölapp, dricka en kopp glögg i Matsäcksstugan medan man väntar på sin tur.

Vår Gästservice kommer även att vara öppen på lördag, så vill man köpa sitt SkiPass för säsongen går det bra.

Skidåkningen då? Vi arbetar på med snötillverkningen. Vi har gott om snö uppe på bergen men lite mindre nere i dalen. Vi arbetar nu för att skapa en sådan bra grund vi bara kan för att kunna erbjuda bra skidåkning hela säsongen 2016/2017

Första natten med snökanonerna igång!

04 november 2016 | Erica

Helt otroligt vad snöovädret i början av denna vecka gjorde- 30 cm natursnö på Snöberget!

Nu går dessutom snökanonerna! Vi har haft vår första natt med snösprutning då minusgraderna varit på vår sida! Nu hoppas vi på fortsatt kyla så att vi kan bygga en bra grund för kommande säsong!

Nu förbereder vi för snösprutning!

26 oktober 2016 | Erica

Nu är alla förberedelser i gång uppe på berget för att vara startklara när minusgraderna kommer. Från den 1 november börjar vi spruta snö när temperaturen och luftfuktigheten är den rätta. Vi öppnar för daglig drift den 22 december, men får vi snö tidigare så öppnar vi på helgerna.

Hoppas ni längtar lika mycket som vi!

Vi vill även passa på att tacka alla som besökte oss på Wintershow i Kungsträdgården, Stockholm i helgen. Vi hade så roligt. Vi glädjs verkligen åt att ha så många fina besökare!

Årets Magasin Romme Alpin är här!

14 oktober 2016 | Erica

Nu har årets Magasin Romme Alpin kommit från tryckeriet. Det är 52 sidor med härlig vinterinspiration, perfekt nu när minusgraderna gör sig påminda nästan dagligen!


Vill du läsa årets magasin direkt online så gör du det här . Vill du hellre ha ett ex hemskickat så beställer du via denna länk

Så kom den första frosten!

02 oktober 2016 | Erica

I morse när vi vaknade var det vitt på marken! Höstens första frostnatt gjorde entré! Ett härligt tecken på vad som komma skall..

Ännu ett tak att fira!

09 september 2016 | Erica

I dagarna har vi börjat bygga ihop Ski Lodgen igen! I vinter kommer lodgen att erbjuda ännu större sällskapsytor, fler toaletter och ett större konferensrum!

Det är riktigt härligt att fira när man nått sina mål. Vi firade traditionsenligt med smörgåstårta!

I vinter kommer vi skapa biobränsle!

25 augusti 2016 | Erica

Nu händer det många spännande aktiviteter kring vårt köksutbyggnad. Bland annat har vi nu grävt ned en 40 kubikmeter tank för matavfall. I vinter blir därmed vårt matavfall till biobränsle!

Taklagsfest för köksdelen

09 augusti 2016 | Viktor

Under sommaren har byggprojekten vid Romme Alpin gått framåt trots semestertider. Igår torsdag var det så dags för taklagsfest för den stora utbyggnaden av kök och personalutrymmen nere vid Romme Dal. 

Här ges en fin grund för hög kvalité i vinter!