Boka express
Skola online Skola online

Den längsta hemvägen

24 februari 2017 | Erica

Från toppen av Snöberget kan du nå vår längsta och en av våra snällaste nedfarter Hemvägen. Den backen är 2,7 kilometer lång och går hela vägen ned till Romme Dal igen! Det känns i benen vill vi lova.

Skön fredag vi haft. Imorse -6 och klarblå himmel. Friska vindar, så det gällde att klä sig. Imorgon, lördag, väntar åter sol. Jag rekommenderar ett tidigt åk i Diagonalen, följt av ett åk i Tallbacken! Två personliga favoriter.

Ha det gott//Erica

Uppsprickande!

22 februari 2017 | Erica

Drygt 1 dm nysnö under natten/förmiddagen. Nu på eftermiddagen börjar solen kika fram.

Prognoserna säger sol nu i ett par, tre dagar framåt!

När vi gjorde vår snörapport i morse såg det ut så här:

Vårlika dagar men snö på väg?

19 februari 2017 | Erica

Vilken start för alla sportlovsfirare. Gångna veckan har varit mestadels solig! Finfina förhållanden i backarna och riktig vårkänsla i luften.

Vad glada vi blir när ni taggar era bilder på Instagram. Det är hasthtag #rommealpin ni ska använda. Har ni ett öppet konto syns bilderna även här på vår hemsida.  I årets Magasin Romme har vi även en Instagramtävling. Läs mer om hur du är med och tävlar här.

Nu startar vi årets andra sportlovsvecka och den ser ut att börja soligt samt bjuda på lite nysnö i mitten av veckan! Superhärligt tycker vi. Kalla nätter fryser ihop snön och bjuder på grym manchesteråkning kl 09:00! Dags att vara morgonpigg!

Önskar er fina dagar här på Romme Alpin!

Sportlovstider

15 februari 2017 | Erica

Nu är första sportlovsveckan igång och vilken start ni sportlovsfirare fått. Strålande sol, finfina backar och sköna temperaturer!

Vi har inte mycket natursnö i terrängen, men i samtliga nedfarter har vi upp emot 1 meter snökanonsnö! Alla nedfarter pistas varje natt, så är du morgonpigg, se till att komma upp i liften redan vid klockan 09:00. Den första timmen är riktigt bra!

Dock ska ni veta att även de dagar då vi har riktigt många besökare så går det att hitta manchester efter lunchtid:)

Drömföre och solsken

12 februari 2017 | Erica

Idag var en sådan där dag man drömmer om. Strålande solsken och några få minusgrader! Vi har under denna vecka fotograferat för att ha material att visa i kommande magasin, broschyrer, hemsida och så vidare. En dag som denna är verkligen full pott!

Inramningen med snödränkta, vita krispiga träd och blå himmel är... ja ni vet, perfekt!

Alla nedfarter är öppna, alla liftar lika så. Samtliga sex restauranger har öppet och nu börjar vi även öppna upp våra "utomhusserveringar" de dagar då vädret tillåter. Idag grillades det till exempel hamburgare nere vid Romme Syd och på Våffelstugans terrass gräddades våfflor.

Man känner nästan att våren ligger och pyr i luften - härligt!

Optimala förhållanden på bergen!

08 februari 2017 | Erica

Oj! Vilken morgon. Vi började redan kl 8.00 i morse med att fotografera nya bilder inför kommande säsong. Orörda pister, snöfall, sol och minusgrader. Det var helt underbart!

Denna nysnö som nu fallit har blandats sig bra med den tillverkade snön. Underlaget är superfint. Snön har även förvandlat terrängen till ett vykorts landskap. Så vackert!

Önskar er fina dagar i backarna.

Tack för en fantastisk jubileumshelg!

05 februari 2017 | Erica

Det har varit två fullmatade dagar med musik, tävlingar, skidtest, ansiktsmålning, mat och dryck. Vi har haft superroligt, hoppas detsamma.

Vi vill passa på att tacka alla leverantörer och samarbetspartners vi haft under helgen. Även stort tack till våra musikanter - Mojje, Farozon och Sperling som bjudit på glada toner i liftkön, på Snöscenen och på lördagens After ski!

Än en gång! Tack för denna helg!

Imorgon är det måndag - då öppnar liftarna kl 9.00 igen! Välkommen!

Full fart mot jubileumshelgen!

02 februari 2017 | Erica

Redan februari och dags för vårt 30-årsjubileum!

Till helgen den 4-5 debruari händer det massor med roliga saker här hos oss. Bland annat blir det tävlingar, godisregn, ansiksmålning, skidtest, underhållning med Sperling, Farozon och Mojje!

Hela helgens program finns att läsa här.

Vad gäller skid-och snowboardåkning så är samtliga backar öppna. Vi har gott om snö i backarna, men i några av de smalara passagerna blir det ett naturligt slitage de dagar vi har många besökare.

Allt öppet och längre öppettider

25 januari 2017 | Erica

Nu är samtliga backar öppna! Senast idag öppnade Skogsriskan och Vintergatan!

Så här i slutet av januari börjar även dagsljuset att komma tillbaka! Detta innebär att vi från och med morgondagen förlänger vår öppettid till kl 16:00.

Så från och med imorgon fram till och med den 2 april kan du dagligen åka hos oss mellan kl 9:00 och 16:00. Härligt va?!

Nu har vi även släppt vårt jubileumsprogram till helgen 4-5 februari. Du kan läsa mer om det här.

Dagens snörapport ser du har nedan!

Fin fina dagar i backen!

22 januari 2017 | Erica

Vilken helg vi haft! Strålande solsken, fint underlag och flera nyöppnade backar! Hoppas ni njutit av helgen lika mycket som vi.

Vi vill tipsa er om SLAOs Lilla Gula - en folder med viktiga trafikregler som gäller i backen. Du kan hämta ditt exemplar på flera platser på vår anläggning eller läsa den online via SLAO.se.

Nu laddar vi för ännu en vecka då vi bland annat får gäster som ska filma ett reportage samt att vi ska planera vidare för vårt 30 års jubileum den 4-5 februari!