Boka express
Skola online Skola online

Första gästerna i skidskolan

21 december 2014 | Viktor

Säsongspremiären lördag 20 dec

20 december 2014 | Viktor

Årets säsongspremiär var i just backen "Premiären" som är Romme Alpin nybörjarbacke. Ett fint underlag bjöds det på. Perfekt för säsongens första skidlektioner.

Nu håller vi alla tummar vi kan för att kylan kommer i veckan som lovat. Då behövs bara 1½ dygns snösprutning samt preparering av pistmaskinerna innan vi kan erbjuda skidåkning från toppen.

Ny kyla på prognosen

17 december 2014 | Viktor

Nu i helgen är det säsongspremiär på Romme Alpin. Så här glada är vi för det! Johanna i skidskolan hoppade högt i solen. Vi hade såklart hoppats på mer öppet men vädret är en av de få saker som vi ej kan påverka.

Första dagarna av säsongen 2014-2015 kommer det  endast att erbjudas skidåkning i nybörjarbacken Premiären och dess tilllhörande korta knapplift. Underlaget där beräknas bli bra. Vi schaktar den sprutade snön nere i dalen dit för att erbjuda en jämna och fin yta, Mer info finns presenterat under Pist- och väderrapport.

Den nya väderprognoserna ser nu lovande ut. Men vi väntar med att ropa hurra innan vi ser hur snötillverkningen går. Skulle kylan stämma så finns det möjligheter att öppna för mer skidåkning inom inte allt för lång framtid. Vi behöver minst 2 dygns kyla för att öppna en eller flera backar från toppen.

För att välkomna vintern så blir det after ski i Ski Lodgen på lördag. 15-17 spelar trubadur och baren finns öppen för något värmande eller svalkande.

Vem blir först upp i knappliften i år?

Välkomna!

Snötillverkning och prognos

11 december 2014 | Viktor

Snart är det vinter och vi längtar efter skidåkning och kyla.

Tills idag har vi haft snökanonerna igång under cirka 3 nätter och några timmar dagtid. Det har varit några timmar med fin kyla i dalen där vi tillverkat snö men varmare högre upp på höjden. En vanligt förekommande situation när inte den riktiga kylan kommer och lägger sig fast. Senaste snösprutningen ser ni på bilden och skedde i tisdags. Snötillverkarna är hela tiden stand by att starta snösystemet när temperaturen är den rätta.

Nu hoppas vi på att väderprognosen stämmer med kyla i helgen och nästa vecka. Det ser ut att vara ett litet väderskifte på gång med västliga och nordliga vindar istället för de sydliga som har legat över Sverige och resten av Europa under en längre tid. Tummen upp för det!

Om prognosen stämmer är det lovande för snötillverkningen. I inledningen av nästa vecka vet vi mer om hur mycket skidåkning som kommer att erbjudas under öppningshelgen!

I helgen värmer vi upp Ski Lodgen med övernattande julbordsgäster och festligheter. Nästa helg är ni alla premiärgäster välkomna!

Julbordsmys i Toppstugan

01 december 2014 | Viktor

Under första adventshelgen följde vår fimare Rune med till Toppstugan för att känna på stämningen runt årets julbord. Här träffar ni några av helgens gäster, servitris Julia och kocken Fredrik. Nu längtar man till julmaten!

Snökanonerna startade!

26 november 2014 | Viktor

Just nu går snökanonerna på Romme Alpin. Under morgonen har vi haft minus 4-5 grader i dalen och då är vi redo att göra snö. Snökanonerna går endast i dalen då det på topparna endast är -0,5 grad.

Härligt att vara i gång! 

Nya skidbanden är nu på plats

22 november 2014 | Viktor

De två nya skidbanden, 90 och 30 m långa är nu installerade i vårt utbyggda nybörjarområde.

Enperfekt start för alla nya skidåkare i vinter.

Lördagar i skidshopen

19 november 2014 | Erik

Försäsongsrean fortsätter med massa nyheter!

Nu har vi hunnit med 2 omgångar av vår kära försäsongsrea i skidshopen. Många har varit förbi och fyndat begagnade skidor, pjäxor & mycket mer.


Det finns fortfarande en hel del begagnad utrustning kvar, men vi kände ändå att det är dax att fylla på med lite nytt.

Så har du inget inbokat på lördag tycker jag du ska kika förbi och titta på de otroligt snygga kläder vi fått in från J.Lindeberg

/Erik

Höstens viktigaste period

03 november 2014 | Viktor

Just nu rekryterar vi för fullt inför den kommande säsongen. Erica berättar mer:

Härlig känsla inne i Våffelstugan

30 oktober 2014 | Viktor

Nu är färdigställandet av Våffelstugan inne i sina absolut sista dagar. Igår lades mattan in och känslan i restaurangen börjar bli riktigt bra. Nu längtar vi vintern och att få börja grädda våfflor på plats på Snöberget!