Boka express
Skola online Skola online

Mellandagarna bjöd på kalasväder

30 december 2012 | Viktor

Ok de sista två dagarna har varit lite grå. Men här kommer lite fint filmmaterial från 27-28:e december. Fantastiskt fint var det på bergen. Träden täckta med tjock frostig snö och blå himmel. Luta er tillbaka och njut/längta...:).

Visning av Ski Lodge hus 2

23 december 2012 | Viktor

Nu har utbyggda Ski Lodgen öppnat på Romme Alpin! Häng med på en rundvandring:

All snösprutning klar!

18 december 2012 | Viktor

Romme Alpins snötillverkning är nu färdig för denna säsongen. Gänget som har sprutat snö har i år gjort rekordmycket snö på kort tid. Vi har nu ett snitt i nedfarterna som av snöchef Magnus Bergström bedöms runt ca 1,4 m i snitt.

Redan ikväll har snögänget samlats för utvärdering och säsongsavslutning...:). Häng med ut  i nattmörkret och se hur det kan se ut när vi sprutat snö:

Skidskolans premiär

13 december 2012 | Inger

Under premiärhelgen 8-9:e hade skidskolan upptakt med alla årets skidlärare.  Utprovning av skidor samt internutbildning i backen stod på schemat. Dessutom hade August säsongens första lektion på Romme Alpin. En födelsedagspresent...

// Viktor

Säsongspremiären 8/12

08 december 2012 | Inger

En riktigt fin skidpremiär har det varit idag. Morgonen inleddes med cirka 5 minusgrader och molnigt för att sedan spricka upp till blå himmel och sol. Helt underbart! Samtidgt börjar snösprutningen bli klar så till nästa helg ser vi fram emot fler öppna baclar. Se filmen från dagens premiär.

Film inför skidpremiären

05 december 2012 | Inger

På lördag öppnar Romme Alpin för säsongen:


// Viktor

Bilder från snösprutningen

03 december 2012 | Inger

Idag när vädret var som finast. Minus 20 grader och sol passade vi på att ta lite bilder på snösprutningen. Bra med snö nere kring anläggningens centrum nu och även mycket snö i de nedfarter som vi har kört för fullt i de sista dygnen. Nu väntar att stort arbete att schakta ut alla högar och göra en jämn fin yta med pistmaskinen.


KOLLA IN FOTOALBUMBET HÄR!

Årets julbord i Toppstugan

02 december 2012 | Inger

Julbord i Toppstugan med tillhörande bandvagnsfärd är en speciell kväll. Speciellt när snökanonerna går för fullt på berget och vintern har kommit. I fredags var det premiär! Här bjuder vi på en film från lördagskvällen:

Julborden är nästan fullbokade. Endast några ströplatser kvar. Ring till bokningen för mer information 0243-795800.

Adventshälsningar,
Viktor

Snökanonerna går för fullt!

02 december 2012 | Inger

Nu går snösystemet vid Romme Alpin för fullt. Ca 400 kanoner är igång och rapporter från berget säger att arbetet går mycket bra. Vi har kanoner igång på Solklintens framsida, på Romme Syd och på Snöbergets båda skidområden.

Söndagsförmiddagen bjuder på mycket gynnsamma förhållanden för snötillverkning. -14 grader både i dalen och på topparna.

Besked om vi kan öppna redan lördagen den 8:e december kommer här på hemsidan under tisdag kväll eller onsdag förmiddag.

// Viktor

Slutspurten igång

28 november 2012 | Inger

Nu spurtar alla hantverka i årets stora utbyggnaden av Ski Lodgen. 80 nya rum står klara till årets skidsäsong. Ett snabbt och effektivt bygge av totalentreprenören Grytnäs Projekt som från slutet av Mars till första veckan i december har uppfört ett komplett hotell.

Se lite klipp från slutspurten här:

// Viktor