Boka express
Skola online Skola online

Säkerhet på Romme Alpin

Romme Alpin arbetar aktivt för att nedfarter och liftar skall vara så säkra som möjligt för alla gäster. Varje morgon kontrolleras liftar och nedfarter. Alla nedfarter är även nypistade varje morgon på Romme Alpin. Årligen sker besiktning av liftar av godkännt besiktningsorgan.

I anläggningen kommer ni att se vår skoterpatrull i gula jackor som bl.a. ansvarar för markeringar, avspärrningar och madrassering i anläggningen. Utöver dem har Romme Alpin varje dag utbildad sjukvårdspersonal på plats.

För att ge alla gäster den bästa möjliga skidupplevelsen har Romme Alpin länge valt att tillhandahålla alla nedfarter för allmänheten, d.v.s. att aldrig stänga av en nedfart för slalomträning eller andra arrangemang.

Tillåten utrustning i backarna på Romme Alpin är:

Alpin skidutrustning (skidor, alpin bindning, pjäxor o stavar)
Telemarksutrustning
Snowboardutrustning (fångrem obligatoriskt)
Snowblades (med godkänd bindning)

Vid handikapp och godkänd licens är handikapputrustning - sit ski och ski cart godkänd.


Övrig utrustning är ej tillåten i Romme Alpins nedfarter, såsom exempelvis:

*Pulka, snowracer, kälkar.
*Snow skate, Snow Scoot, Snow bike.
(SLAO har inför denna säsongen gett ett godkännande av vissa andra åkdon men lämnar till varje anläggning att avgöra om de skall vara tillåtna i respektive skidsystem).

Får man gå uppför i nedfarterna?

På Romme Alpin är våra nedfarter "enkelriktade" av säkerhetsskäl.
Det är därmed inte tillåtet att gå uppför i backarna, varken till fots, med snöskor, med längdskidor eller med turskidor och stighudar.


SLAO:s säkerhetsarbete

SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation är sedan 1978 skidanläggningarnas bransch. och intresseorganisation. En viktig del i SLAO:s arbete är säkerhet i anläggningarna.
De viktigaste punkerna för en säker dag i backen har SLAO samlat i foldern SLAO`s lilla gula.

>>Till SLAO:s lilla gula