Boka express
Skola online Skola online

Skidåkning i Romme Alpin

Skidanläggningen Romme Alpin ligger ungefär en mil utanför Borlänge i södra Dalarna. Här erbjuds skidåkning i 28 nedfarter från två toppar med högsta fallhöjd på 275 meter.

I skidområdet erbjuds hela tre toppmoderna 6-stols expressliftar. Utöver det finns en 2-stolslift, fyra släpliftar och fem knappliftar. Det ger dig en kort och bekväm tid i liften och mycket tid för skidåkning.


Skidåkning för alla nivåer
Oavsett om du ska prova första gången eller om du är van skidåkare väntar många skidupplevelser för dig i Romme Alpin. Sedan premiären 1987 har skidåkningen i anläggningen utvecklats i etapper med nya backar och liftar. Idag finns både långa, lätta nedfarter perfekta för nybörjare och barn men även flera brantare nedfarter av röd eller svart nivå för avancerade åkare.

Målet med skidåkningen vid Romme Alpin har alltid varit att skapa en naturligt varierad skidåkning där nedfarterna slingrar sig utför berget med många krön och kurvor samt med mycket sparad skog och dungar. Vi vill erbjuda dig den bästa skidåkning närmast dig.

Eller som vi enklast beskriver det:

"Skidåkning som i fjällen på näravstånd"

Läs mer om skidåkningen under backar och liftar.

Välkommen!