Boka express
Skola online Skola online

Det händer mycket

14 januari 2018 | Erica

Nu händer det mycket hos oss. Fler backar öppnas nu succesivt allt eftersom snöteamet blir klara. Idag, söndag, återöppnade till exempel Solstinget och Älgkyssens övre del har säsongspremiär. Det är en backe många gillar.

Du har kanske sett att vi har en skridskobana nere i Romme Dal? den är öppen dagligen kl 9.00-20.00. Skridskor går att hyra i uthyrningen, om du inte tar med dig egna. Vissa tider ( efter 16.00 ) har skidskolan abonnerat ytan för aktivitet,

I shopen har vi varje vecka "veckans vara" en produktkategori till ett bättre pris. Kika gärna in och se vad de erbjuder - kan bli årets klipp!

Ett tips!
Kommande vecka 3 har Rommi Våffelkalas på måndag och onsdag. En garanterat föräldrafri aktivitet för barn mellan 4-8 år. Mer information fås i Gästservice.

Väldiga temperaturskillnader

10 januari 2018 | Erica

I dag är det högt och lågt...-17 grader i Romme Dal och -2 på topparna. Igår hade vi liknande fenomen. Då vi har riktiga kallgrader så försöker vi nu göra klar snötillverkningen för att inom kort öppna samtliga backar.

Nu hoppas vi dock att kylan kryper uppåt bergen så vi även kan säkra snötillgången i de övre delarna.

Skidåkningen är jättefin, det är kall fin snö och med solen som sällskap bjuds vi både på magiska soluppgångar samt solnedgångar.
Du glömmer väl inte att läsa vår pist- och väderrapport som dagligen uppdateras.

Senaste nytt

09 januari 2018 | Erica

I vår pist- och väderrapport hittar du alltid den senaste informationen från vår anläggning.

Just nu när det är kallgrader försöker vi göra klart snöläggningen för i år för att inom kort kunna öppna samtliga backar.

Läs pist- och snörapporten här.

Nu kommer de efterlängtade minusgraderna!

07 januari 2018 | Erica

Ja, nu har vi äntligen några riktigt kalla dagar i sikte. Vi kommer nu köra snösystemet för att säkra upp snön i de nedfarter vi ännu inte öppnat samt kompletteringsspruta i några av de andra backarna. Skogsriskan och Gläntan har varit öppna, men bara till halvbredd. Idag är de avstängda för snösprutning. Snösystemet kan ge viss snörök och dimma.

Vi hoppas inom kort kunna öppna samtliga nedfarter här på Romme Alpin. Idag är 18 nedfarter och 11 liftar öppna.

Vitt, vitt och vitt!

03 januari 2018 | Erica

Vilka veckor vi haft på sistone, så mycket snö som lagt sig som ett vitt lakan över våra två berg. Det är så vackert. Nu väntar vi på de där härliga och krispiga minusgraderna som biter lite i kinderna samt hjälper oss dra igång snösystemet så vi kan fylla på i de nedfarter som ännu inte öppnat.

Just nu har vi 20 öppna nedfarter och 11 liftar. Är du åksugen, hoppa in i bilen och kom hit eller ta en tur med en av våra skidbussar som bland annat avgår från Stockholm.

Här kommer några bilder från dagen!

Årets näst sista dag

30 december 2017 | Erica

Vilken magisk morgon. En perfekt soluppgång, -2 grader och grymt före i backarna. Man blir så lycklig!

Idag har vi öppnat hela Calles Kurvor, dock med en övre del utan hopp. det ligger några rollers, men annars är det bra åkmöjligheter. Den nedre delen har dock boxar, rails och små hopp.

Vi öppnade även upp Gläntan på Romme Nord idag. Den håller halvbredd så var försiktig närmast kanterna.

Nu hoppas vi att du får ett riktigt gott slut på 2017!

Boxar och rails

29 december 2017 | Erica

Nu har vi öppnat den nedre delen av Calles Kurvor på Romme Nord. Här finns nu ett antal boxar, rails och mindre hopp att leka på.

Innan vi kan öppna hela Calles Kurvor och Juniorparken, behöver vi mer kyla och snö. Vi får hoppas att 2018 bjuder på en kall inledning:)

Hällas hang och Dalvägen

28 december 2017 | Erica

Tre säsongspremiärer denna morgon! Den svarta nedfarten Hällas hang öppnade på Romme syd och nere på Romme Nord öppnade den grönmarkerade Dalvägen. Även liften Långa Knappen öppnade. Väldigt roligt tycker vi.

Ända sedan i morse har vi haft ett härligt och ymnigt snöfall här på bergen. Hoppas det fortsätter, nu vill vi ha en riktigt härlig vinter med mycket snö.

Underbara vinterdagar

27 december 2017 | Erica

Nu är vi inne i årets sista vecka. Idag hade vi en härlig onsdag där solen precis bröt sig igenom molnen, temperaturen låg runt nollan och snön i backarna var kall och fin.

Just nu har vi 15 öppna backar och 10 liftar. Inom de närmsta dagarna planerar vi att öppna Hällas Hang och liften Långa Knappen.

God Jul!

23 december 2017 | Erica

Alla vi på Romme Alpin önskar dig en riktigt GOD JUL!

Vi hoppas du får en underbar julafton i, eller utanför backen.

Om du är på plats hos oss vill vi tipsa dig om Ski Lodgens grötlunch på julafton kl. 11.30-14.00. Den kostar 95 kr vuxen, 75 kr barn 8-15 år, 55 kr 2-7 år.

Ha en underbar dag!