Boka express
Skola online Skola online

Vårvintern är här!

21 mars 2018 | Erica

Ja, nu har vi haft sol i nästan en veckas tid. Helt fantastiskt. Man är ju liksom van snöfall, så det är en härlig kontrast att se alla som sitter och solar sig på våra terrasser eller i backen. Helt rätt!

Trots plusgrader på dagarna har det inte påverkat snön särskilt mycket. Det är mycket snö i både terräng och i backarna och dessutom är den torr och kall. Precis som det skall vara i mitten av Mars!

DRÖMDAG!

14 mars 2018 | Erica

Vilken onsdag vi fick. Minus fyra grader och strålande sol. Fantastiskt underlag i backarna - så vacker våråkning. Sådana här dagar ska man verkligen njuta!

Två snöfyllda berg!

08 mars 2018 | Erica

Tänk denna vinter, det fortsätter att snöa och vara kallt. Helt underbart! Tänk om alla vintrar vore som denna...

Underlaget i våra pister är kanonfint. Det är verkligen nu man ska passa på att åka och njuta.

På lördag kommer rekryteringslots Dalarna att finnas på plats vid Solklinten Express. Är du kanske sugen på att flytta till Dalarna och söker jobb. Besök dem!. De bjude räven på varm saft, kaffe och har en kul parallelltävling i Lisas Hage kl 11.00

Är Mars månad vinter eller vår?

28 februari 2018 | Erica

Visst är det härligt med alla snöflingor som nästan dagligen faller? I morse möttes vi av några cm nysnö på det nypistade och från himlen singlade de där små vita stjärnorna ned.

Vi har nu lagt några riktigt kalla dygn bakom oss, då blåst gjorde att det riktigt rev i kinderna. Nu har vinden lugnat ned sig och morgondagen ger faktiskt vissa solchanser. Det är ju underbar det med - solskensdagarna har varit förvånandsvärt få. Men det är kanske nu det vänder, Mars är väl brytpunkten mellan vinter och vår...eller?!
Här är i alla fall dagens snöiga snörapport:

Några tips från en "local".

24 februari 2018 | Erica

I morse träffade jag på Karl från Falun i backen.

Han besöker oss väldigt ofta då han och familjen köper säsongskort. Han gick med på en liten pratstund och delade då med sig av sina bästa tips. Till exempel att han helst åker en söndag då tempot är lugnare.

Visst säger bilderna mer än 1000 ord..

21 februari 2018 | Erica

Att denna snö får ligga kvar och skapa detta magiska landskap är underbart. Kikar man framåt på väderprognoserna så fortsätter kylan att hålla grepp om Sverige. Det är ju så härligt att åka i denna miljö och när nu solen börjar värma lite kan man inta position i en snödriva eller på någon av terrasserna och bara njuta av livet.

Våra bästa tips inför en dag i backen:
1. Förboka din utrustning och/eller skipass på www.rommealpin.se
2. Har du ett SkiPass sedan tidigare, ladda direkt via appen/datorn och åk direkt till liften.
3. Ställ klockan, var här tidigt :)

Här är en film från dagen:

Dagstur med skidbussen

19 februari 2018 | Erica

En smidigt sätt att resa hit till Romme Alpin är med skidbussarna. De avgår från flera orter i Mellansverige. När, var och hur går att läsa på vår hemsida under RESA HIT.

Så här kan det i alla fall se ut om man hoppar på bussen i Stockholm.

PS. imorgon, tisdag 20 februari, finns det platser kvar om du blir inspirerad ;)

Sportlovstider

15 februari 2018 | Erica

Nu är vi inne i den första sportlovsveckan, så varmt välkomna alla sportlovsfirande gäster.

Vi bjuder på finfin åkning med kall fin snö i alla nedfarter. På Snöberget - i Calles Kurvor ligger vår Juniorpark som shapas och pistas varje natt.

Nu när det är många gäster - kom tidigt, förboka din utrustning och SkiPass, välj en tidig eller lite senare lunch. Vi kommer till helgen att öppna Sydgrillen som grillar burgare på Romme Syd då det ser ut att bli soligt och härligt. Även Blinkys grill nere i Romme Dal kommer vara öppen.

Bättre åkning är svår att hitta!

07 februari 2018 | Erica

Kall fin snö, minusgrader och en inramning som är helt enormt vacker. Det enda man kan sakna en dag som denna skulle vara solsken, annars är det perfekt!

Vill passa på att lyfta vår isbana - den är öppen dagligen kl 9.00-20.00. Ta med egna skridskor eller hyr av oss.

Många frågar om längdskidspår. Vi har ett spår på åkern mitt emot oss på ca 2 km. Just nu är det superfint. Annars rekommenderar vi exempelvis Gyllbergen och Bergebo. Mer info om spår finns på www.skidspar.se

Kyla och fantastiskt vackert

05 februari 2018 | Erica

Det var en frisk morgon vi hade i Romme Dal. Minus 25 grader. Termperaturen steg dock snabbt i och med solen till minus 14 grader. Topparna höll behagliga minus 6-8 grader.

Just nu är det ett galet fint landskap vi har. Vitt, vitt, vitt. Tyvärr kom några envisa moln in strax innan lunch men resterande vecka ser verkligen fin ut!

Min varmaste rekommendation är att göra ett besök! Åkningen är otroligt bra, hård packad kallsnö som är magisk. På vår Instagram: @rommealpin finns ett härligt klipp från ett morgonåk i Åkes Dröm.