Lodgerestaurangens à la carte meny

Lodgerestaurangen A la Carté:

2-rättersmeny

365 kr
Välj huvudrätt samt en för- eller efterrätt

Förrätter

Skogssvampsoppa

Krämig skogssvampsoppa toppad med friterad palsternacka, serveras med vårt eget tranbärsbröd och prästostskeso.

Rillette på kräftstjärtar

Kräftrilette med västerbottenost, toppas med rom och serveras med friterad grönkål.

Huvudrätter

Oxfilé

Grillad oxfilé från Siljans Chark, serveras med stora klyftor friterad dalapotatis, vår egen bearnaise, rödvinsky samt grillade grönsaker.

Fjällröding

Halstrad fjällröding från Jämtland, serveras med potatiskompott smaksatt med brynt smör, färsk sparris och vitvinsskum.

Biff Rydberg på svensk oxilé

Biff Rydberg på svensk oxfilé och tärnad dalapotatis toppas med ägg63. Serveras med senapscréme på Lisselllas senap.

Vegansk Redkidneybiff

Chipotle chilibiff med kidneybönor, serveras med confiterad dalapotatis, bakade morötter från Dala-Floda, friterade rödbetscrudité samt vegansk misomajonäs.

Efterrätter

Cheesecake

Tre sorters cheesecake på Rommes vis i smakerna jordgubb/hallon, blåbär och mango. Krämig cheesecakemousse toppas med sås samt kaksmulor.

Ost från MurboAnna

Två sorters ost från MurboAnna i Murbo, serveras med björnbärsmarmelade från Tillmans i Grangärde samt bröd från Skedvi Bröd.

Rommes Glassbomb

Vaniljglass och blåbärssorbet från Rättvikglass toppad med vår egen kolasås, vispad grädde samt flarn av hallonmaräng.