Lodgerestaurangens à la carte meny
Lodgerestaurangen A la Carté: | |
---|---|
2-rättersmeny |
365 kr |
Välj huvudrätt samt en för- eller efterrätt
|
|
Förrätter |
|
Skogssvampsoppa |
|
Krämig skogssvampsoppa toppad med friterad palsternacka, serveras med vårt eget tranbärsbröd och prästostskeso.
|
|
Rillette på kräftstjärtar |
|
Kräftrilette med västerbottenost, toppas med rom och serveras med friterad grönkål.
|
|
Huvudrätter |
|
Oxfilé |
|
Grillad oxfilé från Siljans Chark, serveras med stora klyftor friterad dalapotatis, vår egen bearnaise, rödvinsky samt grillade grönsaker.
|
|
Fjällröding |
|
Halstrad fjällröding från Jämtland, serveras med potatiskompott smaksatt med brynt smör, färsk sparris och vitvinsskum.
|
|
Biff Rydberg på svensk oxilé |
|
Biff Rydberg på svensk oxfilé och tärnad dalapotatis toppas med ägg63. Serveras med senapscréme på Lisselllas senap.
|
|
Vegansk Redkidneybiff |
|
Chipotle chilibiff med kidneybönor, serveras med confiterad dalapotatis, bakade morötter från Dala-Floda, friterade rödbetscrudité samt vegansk misomajonäs.
|
|
Efterrätter |
|
Cheesecake |
|
Tre sorters cheesecake på Rommes vis i smakerna jordgubb/hallon, blåbär och mango. Krämig cheesecakemousse toppas med sås samt kaksmulor.
|
|
Ost från MurboAnna |
|
Två sorters ost från MurboAnna i Murbo, serveras med björnbärsmarmelade från Tillmans i Grangärde samt bröd från Skedvi Bröd.
|
|
Rommes Glassbomb |
|
Vaniljglass och blåbärssorbet från Rättvikglass toppad med vår egen kolasås, vispad grädde samt flarn av hallonmaräng.
|