Erica
28 februari 2020
Share Dela

Hos oss är ALLA välkomna att åka skidor, oavsett funktionsvariation!

Hos oss är ALLA välkomna att åka skidor, oavsett funktionsvariation!

Ni vet väl om att vi har funktionell skidåkning hos oss? Vad betyder ordet funktionell skidåkning, jo det betyder att alla som vill och har intresset kan känna tjusningen med att glida ner för backarna med hjälp av olika funktionella sätt att åka skidor på. Vi vill att det ska var lätt att ta sig ut i backen och få känna skidglädje tillsammans med familj och vänner!

Vi har biski, sitski och Snowkart från franska märket Tessier. Vi har även olika hjälpmedel för den stående skidåkaren som behöver extra stöd.

I vår biski och sitski kan du bli helt självständig och om det inte är möjligt kan du ta hjälp av en medåkare som åker bakom och hjälper till att svänga och bromsa. Medåkaren kan både vara en instruktör från oss eller så kan ni hyra utrustningen och så kan du som förälder/assistent vara medåkare. För att få hyra utrustningen ska det finnas ett intyg på att ni kan framföra utrustningen på ett säkert och tryggt sätt. Har ni inget intyg så finns möjligheten att gå en 3 timmars utbildning och få ett intyg hos oss.

Varmt välkommen till vår funktionella skidskola.

/Lina Bergström