VANLIGA FRÅGOR SKIPASS - SKIPASS

Vilka är Romme Alpins åldersgränser?

Våra åldersgränser är: Barn 0-6 år. Ungdom 7-17 år. Vuxen 18-64 år. Senior från 65 år.

Behöver jag förboka mitt SkiPass?

Alla SkiPass måste förbokas på Romme Alpin. Inga SkiPass kommer att säljas på plats. 

Vi förväntar oss att vissa helgdagar kommer vara välbesökta, vilket kan göra att våra SkiPass blir "slutsålda". Därför kan det vara klokt att i god tid förbokas plats i backen. 

Hur gör jag för att förboka ett SkiPass?
Du kan ladda ditt SkiPass av märket Axess i onlinebokningen på vår hemsida eller i appen.

Du kan även via vår onlinebokning köpa och ladda ett nytt SkiPass med önskat antal dagar och hämta ut på plats.

Kan jag ladda mitt befintliga SkiPass hos er?

Ja det går bra. Vi använder oss av systemet Axess vilket även t ex. Skistar och Idre fjäll gör. Har du ett SkiPass från någon av dessa anläggningar går det att ladda på Romme Alpin.
Har du ett papperskort från tidigare besök hos Romme Alpin, går det inte att ladda igen då det är ett engångskort. Det är endast chipkort i plast som fungerar att ladda igen.

Man kan ladda sitt SkiPass via vår hemsida www.rommealpin.se och Boka online eller i appen Mitt Romme.

Hur sent kan jag ladda mitt SkiPass på hemsidan?

Här finns ingen tidsbegränsning, du kan stå på vår parkering och ladda ditt kort och sedan bege dig direkt ut i backen. Ett tips är att göra detta innan ni sätter er i bilen för att åka hit, ifall internetuppkopplingen skulle vara långsam.

Vi har fortsatt ett begränsat antal SkiPass till försäljning varje dag och alla måste förboka sitt SkiPass för att reservera sin plats. Inga SkiPass kommer att säljas på plats. 

Behöver jag med säsongskort förboka vilka dagar jag ska åka?
Nej, gäster med säsongskort behöver inte förboka åkdagar. 
Jag har köpt ett 2-dagars SkiPass och nu vill jag åka en dag till, får jag köpa till en dag för rabatterat pris?

Det går bra att uppgradera ditt SkiPass till tre dagar, för samma pris som om du hade köpt ett 3-dagars kort från början. Gå till någon av SkiPassluckorna eller Gästservice på plats så hjälper personalen dig där.

Behöver barn 0-6 år ha ett skipass?
Ja,  alla barn 0-6 år behöver ett förbokat SkiPass. De åker fortfarande gratis med behöver ett giltigt SkiPass och använder nu våra ordinarie ingångar till liftarna. 

Förboka ditt SkiPass vi våra onlinebokning eller i appen. Har ni inget laddningsbart Skipass sedan tidigare köps det för en engångskostnad a´ 60 kr. 

Vad händer med mitt köpta SkiPass om ni måste stänga anläggningen?
Vid stängning/driftstopp orsakat av händelser utanför driftledningens kontroll, som driftledningen inte kunde räkna med då SkiPasset såldes eller vars följder inte kunde undvikas följer vi SLAO:s/Svenska skidanläggningars organisations rekommendationer: Återbetalning utgår om driftstoppet varat längre än 1/3 av SkiPasset giltighetstid (giltighetstid säsongskort från öppningsdag till utlovad stängningsdag)