Skidåkning som i fjällen på näravstånd!

2,5 timmar resväg från Stockholm

Rommebloggen

Varför heter backen så?

Alla våra backar på Romme Alpin har fått sitt namn efter en händelse, en historia eller en person som gjort någonting bra eller betyder något för vår anläggning. 

ÄLGKYSSEN
En dag under planeringsarbetet, 1986, kom vi att hamna i korsningen mellan Bumerangen och en nedfart som ännu inte hade fått något namn. En älg springande och korsade vår väg. Vilken smäll det hade blivit om man krockat när man åkt skidor. En riktig kyss. En Älgkyss. Du kanske såg vad som hände Abdulbari i denna backen i vintras? Kolla här:
https://www.freeride.se/video/62389/
Som tur är gick allt bra!

GRUVVÄGEN
En av våra mest trafikerade nedfarter som passerar det gamla gruvhålet Flintgruvan, där gruvbrytning pågick i början av 1900-talet.

ÅKES DRÖM
Åke Källström, en av grundarna av Romme Alpin drömde om att någon gång kunna åka skidor ner på Soklintens sydsida. När detta blev möjligt, blev namnet självklart.

BO’S BACKE.
Efter att ha planerat skidområdet i 7 år blev denna nedfart en personlig favorit för Bo Funcke. Många skogsdungar och enstaka träd är sparade för att ge backen sin egen karaktär.

LISAS HAGE
Lisa Danielsson var en granne till Romme Alpin och en av de ägarna till marken där Lisas Hage idag ligger.

SYDHANGET
Denna backe går rakt ner i fallinjen åt söder. Med andra ord, ett hang rakt mot söder.


Nyheter

Dags att boka!

Säsongen 2019/2020

Nu är onlinebokningen för säsongen 2019/2020 öppen. Varmt välkommen att boka din vintersemester redan idag!


Senior- och Familjeveckor

Även nästa säsong kör vi våra prisvärda familj- och seniorpaket. SkiPass, boende och middagar ingår i priset. Och, om du vill, även bussresa! 


En perfekt gåva!

KÖP ETT PRESENTKORT

Ett presentkort på Romme Alpin passar till födelsedagspresent, företagsgåva eller varför inte bröllopspresent. Vårt presentkort kan användas på hela anläggningen, flera gånger, så länge det finns ett värde kvar. 


Skidåkning

Vi erbjuder skidåkning i alla fyra väderstreck och ett stort Nybörjarområde.

SkiPass

Läs mer om våra SkiPass-priser och alternativ.

Skidskola

Gruppskidskola för både barn och vuxna.

Bo precis vid backen!

På Romme Alpin Ski Lodge bor du precis intill backen. Här bor du bekvämt i hotellrum med bäddade sängar och en stor frukostbuffé som varje morgon välkomnar dig. Parkera bilen och njut av en vistelse hos oss.

Finns det grillplats?

Intill Nybörjarområdet i Romme Dal finns vår grillplats som är laddade med kol och redo att tändas av er gäster dagligen från kl. 11.00. Njut av maten utomhus eller sitt inne i vår Värmestuga och ät.

@rommealpin på Instagram