Skidåkning som i fjällen på näravstånd!

2,5 timmar resväg från Stockholm

Rommebloggen

Hur har vi det i backarna?

Vi upplever en onormalt mild januari månad. Frågorna är såklart många kring om det går att åka i våra backar. Hos oss här på Romme Alpin är det enkla svaret är JA!

Vi ska dock försöka ge en mer utförlig lägesrapport.
Under november och december lyckades vi tack vare vårt stora snösytem tillverka en bra mängd snö trots marginella minusgrader. Därefter har vi fått några få timmars kompletterande snöläggning som också bidragit till att vi under Nyårshelgen lyckades öppna 27 av 33 nedfarter och alla liftar.

Underlaget har varierat från dag till dag beroende på om snön frusit ihop under natten eller inte, klara nätter har erbjudit fantastiska förhållanden dagen därpå.

Efter de senaste två veckornas milda och blåsiga väder har vi valt att stänga två av de nedfarter som vi öppnade på relativt liten snömängd. Ett beslut som gör att vi använder snön från de backarna till att förbättra åkytan i kringliggande nedfarter.

De nedfarter vi nu har öppna har god snömängd och vi känner oss trygga med att kunna erbjuda bra skidåkning många milda veckor framåt (fast vi hoppas och längtar såklart efter många härliga minusgrader och snöflingor).

Välkommen till oss, och följ gärna våra filmer och bilder, här på vår hemsida, Facebook, Instagram och Youtube.


Nyheter

Gästservice öppet

Gästservice håller öppet måndag - söndag 08.00-15.30. Köp säsongskort, presentkort eller hämta årets Magasin, pistkarta och broschyr.


Myskväll med god mat

Foundueafton i Toppstugan

Nu har vi börjat att servera fondue kvällstid i Toppstugan. Åk bandvagn upp och njut av en härlig middag med kött, fisk eller vegetariskt alternativ. Till det massor av annat gott från våra buffebord.


En perfekt gåva!

KÖP ETT PRESENTKORT

Ett presentkort på Romme Alpin passar till födelsedagspresent, företagsgåva eller varför inte bröllopspresent. Vårt presentkort kan användas på hela anläggningen, flera gånger, så länge det finns ett värde kvar. 


Skidåkning

Vi erbjuder skidåkning i alla fyra väderstreck och ett stort Nybörjarområde.

SkiPass

Läs mer om våra SkiPass-priser och alternativ.

Skidskola

Gruppskidskola för både barn och vuxna.

Bo precis vid backen!

På Romme Alpin Ski Lodge bor du precis intill backen. Här bor du bekvämt i hotellrum med bäddade sängar och en stor frukostbuffé som varje morgon välkomnar dig. Parkera bilen och njut av en vistelse hos oss.

Finns det grillplats?

Intill Nybörjarområdet i Romme Dal finns vår grillplats som är laddade med kol och redo att tändas av er gäster dagligen från kl. 11.00. Njut av maten utomhus eller sitt inne i vår Värmestuga och ät.

Vill du jobba hos oss

Restaurangerna och uthyrningen söker personal.

@rommealpin på Instagram