Erica
14 januari 2020
Share Dela

Hur har vi det i backarna?

Vi upplever en onormalt mild januari månad. Frågorna är såklart många kring om det går att åka i våra backar. Hos oss här på Romme Alpin är det enkla svaret är JA!

Vi ska dock försöka ge en mer utförlig lägesrapport.
Under november och december lyckades vi tack vare vårt stora snösytem tillverka en bra mängd snö trots marginella minusgrader. Därefter har vi fått några få timmars kompletterande snöläggning som också bidragit till att vi under Nyårshelgen lyckades öppna 27 av 33 nedfarter och alla liftar.

Underlaget har varierat från dag till dag beroende på om snön frusit ihop under natten eller inte, klara nätter har erbjudit fantastiska förhållanden dagen därpå.

Efter de senaste två veckornas milda och blåsiga väder har vi valt att stänga två av de nedfarter som vi öppnade på relativt liten snömängd. Ett beslut som gör att vi använder snön från de backarna till att förbättra åkytan i kringliggande nedfarter.

De nedfarter vi nu har öppna har god snömängd och vi känner oss trygga med att kunna erbjuda bra skidåkning många milda veckor framåt (fast vi hoppas och längtar såklart efter många härliga minusgrader och snöflingor).

Välkommen till oss, och följ gärna våra filmer och bilder, här på vår hemsida, Facebook, Instagram och Youtube.